След излъчване по NOVA задържаха крадец на алкохол в Русе.

...
</TD
>След излъчване по NOVA задържаха крадец на алкохол в Русе.
Коментари Харесай

Задържаха нагъл крадец в Русе, редовно задигал алкохол и кафе 

След лъчение по NOVA задържаха апаш на алкохол в Русе. В понеделник в рубриката " Дръжте крадеца " собственичка на магазин описа, че мъжът откакто се разходил към щандовете, излязъл с бутилка скъпо уиски, а дейностите му били записани на камери. Тя предизвести сътрудниците си търговци да бъдат бдителни.

Според други потърпевши същият мъж към този момент е правил обири от магазини в централната част на града. Така по сигнал той бил хванат.

В началото на седмицата Мария гледала репортажа в " Здравей, България " и разпознала индивида, който е откраднал кутии с кафе от нейния магазин.

" Това е същият този човек, който ние хванахме още на 21 април. Беше петък към 12:40 ч. в нашия обект, той взема три кафета и кутии капсули, които са на стойност към 40 лв. ", описа Мария Минева, шеф на магазина.

В момента на кражбата, чиновниците в магазина не са разбрали какво се случва, само че когато прегледали записите от камерите, открили, че причинителят издебнал претрупан миг, когато има доста клиенти-ученици в огромно междучасие от близката гимназия. 

" В най-голямата лудница, ние сме на двете каси с сътрудника, главите ни са непрекъснато надолу в касите и в самия клиент, а той влиза откъм гърба, където нямаме видимост към него. А в случай че се обърнем, незабавно ще ни види и ще приключи. Оглежда се деликатно и най-скъпите кутии кафенца си ги прибира в една чанта, с която си пристигна. Това видяхме на камерите ", споделя Мария Минева.

Набезите на същия мъж траяли. На идващия ден още веднъж опитал да вземе кафе от този магазин, по-късно се упътил към идващ. Там обаче го хваща патрул, защото служителите на реда към този момент били получили от Мария записите от камери.

" Те инцидентно влизат в този обект, нещо да си вземат. И го виждат, разпознават го, защото той е доста различим, тъй като на врата има татуировка. И го задържат ", споделя Мария.

По публична информация от полицията в Русе арестуваният е 36-годишен мъж. Той е бил арестуван в Първо районно ръководство. В него са открити бутилка уиски и кутия с капсули кафе. Признал е, че уискито е откраднал от магазина, в който е арестуван, а кафето - малко преди този момент от другия магазин. Мъжът е освободен, по случая е формирано бързо произвеждане. Това обаче не го стопира.

" Буквално няколко часа след неговото стартиране, той отива в наш обект до университета, там взема още две бутилки уиски. Когато откриват сътрудниците от другия обект, че са взети тези две бутилки, връщат записи обратно, от които се вижда, че той взема и преди ", споделя Мария.

Търговците на алкохол допускат, че периметърът на деяние на този мъж не е стеснен единствено в центъра на града и евентуално този вид дребни обири са доста повече, в сравнение с са открити в обектите с видеонаблюдение. На подалите тъжба като Мария от полицията обяснили, че не могат да го задържат.

" Законът е подобен, че под минимална работна заплата или под 500 лв. стойност откраднати движимости, не се задържа лицето ", споделя Мария.

Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР