След британския The Sun, който наскоро сравни Пловдив с Рим,

...
</TD
>След британския The Sun, който наскоро сравни Пловдив с Рим,
Коментари Харесай

Авторитетно британско издание за Пловдив: Магичен град, който се намира на място, на което най-малко очаквате

След английския The Sun, който неотдавна съпостави Пловдив с Рим, през днешния ден The Times прави оценка по достолепие качествата на Пловдив като дестинация за културен и събитиен туризъм.

Авторитетното английско издание разгласява обширна публикация за Пловдив, озаглавена " Най-старият град в Европа е магичен и се намира на място, на което минимум очаквате “.

" Пълният с изкуство Пловдив ще ви изненада с комбинацията от самоуверено улично изкуство, римски остатъци и високи температури, които не престават чак до есента “, написа Крис Олсъп.

" Пловдив е най-старият и цялостен с изкуство български град. Когато се спуснете надолу, тишината и спокойствието на Стария град се заменя от оживения пулс на Капана, където внимателно направените къщи са заменени с магазини с улично осветяване.

В Европейската столица на културата доминира балканска версия на " ла долче вита “: температури до 25 градуса през есенния сезон, прелестен сладолед и обичани районни виновност.

Тук обаче всички пътища водят до осъществявания с сила квартал " Капана “, цялостен с питейни заведения и заведения за хранене, където човек елементарно може да се загуби. А в случай че желаете да добиете по-обширна визия за града, изкачете се на хълма “Бунарджика “, от чийто връх може да наблюдавате града, който съществува към този момент над 6000 години “, споделя създателят.

Публикацията предлага какво може да се прави в града под тепетата в границите на два дни. Сред предложенията са разходка в Стария град, обяд в Капана, посещаване на градските художествени галерии и музеи, както и вечер с зрелище на Пловдивската опера.

" Старият град на Пловдив е композиция от тихи антикварни магазини, галерии и възрожденски дух. На улицата на занаятите пък можете да научите по какъв начин да възстановите антични оръжия, наред с други обичайни умения ", споделя създателят и предлага:

" Разходете се из центъра на града, където ще намерите епичните фрески на Стария град, сюрреалистичното улично изкуство, което озарява Капана, a бюстове на революционери допълват хубостта на Цар-Симеоновата градина “.

Споменават се и някои от най-колоритните места в Пловдив за ядене и пийване, както и оферти за настаняване в града под тепетата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР