Ситуацията остава усложнена - Три общини от област Русе обявиха

...
</TD
>Ситуацията остава усложнена - Три общини от област Русе обявиха
Коментари Харесай

Три общини от област Русе обявиха бедствено положение

Ситуацията остава усложнена - Три общини от област Русе оповестиха бедствено състояние. Това са Борово, Ветово и Две могили, оповестяват от Областна администрация - Русе.

Причините са падналият изобилен снеговалеж през вчерашния ден, както и продължаващият тук-там мощен вятър, заради което пътища най-вече от общинските мрежи са непроходими. Населените места на територията на трите общини са с нарушено електрозахранване и водоподаване. На места не престават проблемите и с телефонните линии. Навсякъде е основана организация за осъществяване на всички неотложни възстановителни работи по обезпечаване проходимостта на пътищата. Работи се по обновяване на електро- и водоподаването на всички места. Ръководството на Областната администрация е в непрекъснат контакт с всички институции от района, имащи отношение по превъзмогване на усложнената зимна конюнктура.

Предвижда се обезпечаването на спомагателна снегопочистваща техника за сектора сред селата Обретеник и Батин. Продължава работата по снегопочистването в региона сред Ветово и Писанец, както и сред Две могили и селата Кацелово, Тръстеник и Батишница. Припомняме, че по-рано през днешния ден бе отворен пътят сред Русе и Разград. За на следващия ден е несъмнено, че учениците от общините Борово и Две могили и село Долна Студена, намиращо се в община Ценово няма да бъдат на учебно заведение.

По последни данни електрозахранване нямат близо 5000 клиенти. Най-засегнати са в Баниска, Пепелина, Беляново, Батишница, Чилнов, Хотанца, Помен, Могилино, Бъзовец и Кошарна. Екипите на Електроразпределение – Север работят на всички места и с помощта на подхванатите от тях дейности от ден на ден обитаеми места в района имат обновено електрозахранване.

Без вода не престават да са 15 обитаеми места от района. Най-много от тях са в общините Борово, Бяла, Две могили и Ценово. До края на днешния ден се чака да бъде възобновено водоподаването на територията на общините Две могили и Бяла.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР