Северното платно на булевард Дунав в участъка от кръстовището с

...
</TD
>Северното платно на булевард Дунав в участъка от кръстовището с
Коментари Харесай

Строителите в Пловдив не почиват, ето докъде стигна ремонтът на бул. Дунав

Северното платно на бул. " Дунав " в сектора от кръстовището с улица " Победа " към " Голямоконарско шосе " се приготвя за същинските строителни действия по Водния план, видя камерата на Plovdiv24.bg

Теренът пред бизнес постройката е обезопасен с защитна ограда, зад която са струпани тежки машини и големи тръби. Началният ров към този момент е изработен и са поставени страничните подпори, които би трябвало да предотвратят срутване на земна маса.

През бул. " Дунав " минава Северният обходен колектор. Според Интегрирания план за водите на град Пловдив - стадий I, тук би трябвало да се подменят водопроводът и канализацията, като при кръстовището с бул. " Васил Априлов " ще се заустят и тези от " Дунав ". Едновременно с работата в западния завършек на булеварда друга строителна група работи в сектора сред кръстовищата с улиците " Победа " и " Васил Левски " (Карловско шосе).

Идеята е, когато строителните действия по " Дунав " приключат, свободните бригади да се трансферират на " Брезовско шосе " и да тръгнат на изток, до момента в който се срещнат с работещите в региона на археологическия обект Яса тепе. 

Изкопните работи на " Брезовско шосе " минават през охранителната зона на обекта, където строителите може да работят под археологическо наблюдаване, а не е належащо археологическо изследване и разкопаване, обясни ръководителят на Водния план инж. Румен Лемберов. 

Интегрирания план за водите на Пловдив е на обща стойност към 115 милиона лв. и би трябвало да бъде завършен до 31.12.2023 година

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР