Сериозен ръст на блъснатите пешеходци пресичащи на пешеходна пътеки в

...
</TD
>Сериозен ръст на блъснатите пешеходци пресичащи на пешеходна пътеки в
Коментари Харесай

Все повече блъснати на пешеходни пътеки в Благоевград през последните месеци

Сериозен растеж на блъснатите пешеходци пресичащи на пешеходна пътеки в Благоевград през последните няколко месеца регистрират управляващите там.

Пресичане без авансово оглеждане за приближаващ автомобил, разсеяни водачи и висока скорост в градски условия. Това са измежду главните аргументи за транспортните катастрофи на пешеходни пътеки в Благоевград. Според част от всекидневно пресичащите, и пешеходците и водачите носят идентична отговорност на пътното платно, написа Българска национална телевизия.

Огнян Стоев – пешеходец: " Ей в този момент на тази пешеходна, на половината съм влезнал, не желае да спре и си ме отмина. "

Добрин Червенков – пешеходец: " Шофьорите би трябвало да бъдат по-внимателни, пешеходците също би трябвало да изчакат и по този метод ще се реши проблемът… Всички бързат, всички бързат, а не би трябвало да е по този начин. "

Райна Стоиловa – пешеходец: " Всеки бърза за някъде, но такова е, в случай че има инстинкт за самозапазване, нямаше да има толкоз произшествия. "

Друг главен проблем са множеството паркирани коли преди пешеходните пътеки, поради които и пешеходци и водачи нямат никаква видимост.

14 транспортни катастрофи с блъснати пешеходци на пешеходни пътеки са станали единствено за последните 3 месеца в Благоевград, регистрират от Министерство на вътрешните работи. Според пътните специалисти, тази статистика е тревожна.

Георги Бързаков – пътен специалист и автоинструктор: " Малко повече внимание и от страна на водачите, и от страна на пешеходците, не толкоз бързане когато се пресича, да се изчака малко, за на никое място не бързаме. "

През зимните месеци метеорологичните условия в допълнение усложняват пътната конюнктура в градски условия, добави още Бързаков. А с цел да бъде обърната отрицателната наклонност е нужно още и възобновяване на пътната маркировка и осветлението по основните булеварди.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР