Седмицата на патрона в СУ“ Н. Вапцаров“ бе свързана с

...
</TD
>Седмицата на патрона в СУ“ Н. Вапцаров“ бе свързана с
Коментари Харесай

С богата седмична програма СУ Вапцаров отбеляза своя патронен празник

Седмицата на патрона в СУ “ Н. Вапцаров “ бе обвързвана с честването на Патронния празник, който се отбелязва за 53-ти път.

Тържествата започнаха в понеделник 28.11.2022г. с декламиране от възпитаници на емблематичното стихотворение " Вяра “, което прозвуча от новаторския учебен звънец. Така цялото учебно заведение бе огласено от стиховете ".. За него –Живота- направил бих всичко… “ Това бе и тематиката, оповестена на състезанието за есе при учениците от гимназиален стадий. 

Стартира и състезанието за най-хубава рисунка на тематика: " Ти ме въодушеви “, като най-хубавите създатели бяха наградени от шефа на учебното заведение.

Проведе се " Състезание на точните науки “ в учебната кинозала, което донесе доста награди на знаещите и изявени възпитаници.

По традиция в литературната сряда се провежда среща с поета Иван Странджев. Учениците имаха опцията да се срещнат с творчеството му и да зададат своите въпроси. Тази среща ще се помни дълго от школските ученици.

Проведе се и обичайното четене на Вапцарова лирика от по-големите възпитаници на по-малките в начален стадий, както и  " Състезание по калиграфия на стихове от Вапцаров “ за учениците от начален стадий, а по-големите посетиха паметника на поета и сервираха цветя. Останалите възпитаници дружно с класните си ръководители, организираха уроци по родолюбие в школската библиотека, където има завършен ъгъл на Патрона.

Кулминацията на празника бе телевизионното предаване – " Ние Вапцаровци “ с разнообразни рубрики-Новини, Спортна емисия, Прогноза за времето, Господари на ефира, Време за мода. В рекламните паузи публиката се наслаждения на танца на нашата адреналинка Ани Пашова и осъществяването на китара на Мария Рогачева и нейния учител. В края на предаването, участници, фенове и учители извършиха дружно стихотворението на Вапцаров " Вяра “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР