Създадена през 1964 година, детска градина Марица“ винаги е била

...
</TD
>Създадена през 1964 година, детска градина Марица“ винаги е била
Коментари Харесай

Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив

Създадена през 1964 година, детска градина " Марица “ постоянно е била една от градините с обичаи в предучилищното образование и обучение в Пловдив. Носител е на медал " Кирил и Методий " на Министерството на образованието и науката.

А от 7 годни екипът на детското заведение работи по метода на Монтесори, съобразявайки се с характерността на всяко едно дете. И в тази посока печелят и план на тематика: " Да си създадем сами " по стратегия Еразъм+, като 10 от преподавателите, дружно с шефа Надежда Дервенска, минават през образование в Австрия, обвързвано със основаване на образователни материали, които са съобразени с методите на Мария Монтесори и са на практика използваеми за децата.

Именно поради положителната подготовка на преподавателския екип и чудесната материална база в детското заведение, Детска градина " Марица “ е и базова градина на Нов български университет. А празникът по случай 60-годишния рожден ден се организира в познатата, обичана среда на децата, в красивия зелен двор на детската градина.

Официални посетители на събитието бяха заместник-кметът на регион " Северен " Цветомир Цветков, както и Станимира Паничарска, основен специалист " Култура, обучение, детски и юношески действия " в регион " Северен ". Заместник-кметът поздрави децата и целия екип на детска градина " Марица “, като връчи и приветствен адрес от кмета на регион северен на шефа на детското заведение Надежда Дервенска.

А в празничната стратегия водещата Ася Антонова поведе децата на странствуване из Страната на талантите… За да доближат до вълшебните къщурки-чадърчета, обитаеми с невероятни обитатели… За да се срещнат с радостния клоун-жонгльор, летящия Магьосник, с пеещата принцеса Дея, с танцуващата фея… И Мери Попинз се приземи в двора… И Пепеляшка дойде от приказния свят…

Във празнуването се включиха надарени другари на предаването " Ася в страната на гениите “ – Деяна Биволарска, солист от Арт Войс център; Меги Камовска – солист от фолклорна групировка " Жарава “, Дария Кичукова, Стела Асенова – танцьори от състезателен клуб " Самодива “… Имаше и радостни игри, и за деца, и за учители… Имаше и специфична изненада за всички посетители на празника – във веселието се включи и Коцето Калки, който извърши известни и обичани песни за рождениците. И нали е рожден ден – най-после имаше огромна торта за всички!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР