Със Заповед № РД-02-14-1246/20.12.2022 г. на зам.-министъра на регионалното развитие

...
</TD
>Със Заповед № РД-02-14-1246/20.12.2022 г. на зам.-министъра на регионалното развитие
Коментари Харесай

Програмата за саниране стартира официално

Със Заповед № РД-02-14-1246/20.12.2022 година на зам.-министъра на районното развиване и благоустройството са одобрени Насоките за кандидатстване за процедура посредством асортимент на оферти за осъществяване на вложения от крайни получатели по процедура " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд “ на Националния проект за възобновяване и резистентност.

В уеб страницата на Министерство на регионалното развитие са оповестени одобрени Насоки за кандидатстване по процедура " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “, дружно с приложенията към тях.

Министерство на регионалното развитие дефинира 80 000 000 лева оптимален финансов запас за община Бургас, който ще обезпечи осъществяването на ограничения за ЕЕ в не повече от 30 здания, според от размера им. Към момента в община Бургас са подадени 205 заявки за присъединяване в програмата от сдружения на притежателите. Всички, които дават отговор на авансово избраните условия и са показали нужните документи в цялостен размер, ще бъдат обработени от екип на Община Бургас и подадени на Министерство на регионалното развитие в период до 31.05.2023 година В Община Бургас няма да се прави класиране на подадените заявки и планови оферти. Комисия, назначена от кмета, ще преглежда документите на сдруженията и при неизправност ще дава инструкции на домоуправителите за привеждането им в сходство с условията на Министерство на регионалното развитие.

С оглед новите инструкции, всички 205 заявки следва да бъдат допълнени с новите мостри на приложения по одобрените от министерството Насоки, за което ще им бъде оказано подпомагане от специалистите на Община Бургас.

Фирмите, които ще изготвят техническия паспорт и енергийното проучване, ще стартират работа през януари в комплексите " Меден рудник “, " Изгрев “, " Зорница “, " Славейков “, " Зора “, " Братя Миладинови “, " Лазур “.

Тъй като не се явиха искащи, които да обследват постройките в ЦГЧ и к-с " Възраждане “, още в първите дни на новата година Община Бургас ще направи втори опит и ще започва нова процедура по реда на Закон за обществените поръчки.

Предвид нужния софтуерен период за обработка на подадените заявки и подготовка на плановото предложение, Община Бургас дефинира краен период за приемане на заявки до 28.02.2023 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР