Със спектакъла Златната мина Драматичен театър Адриана Будевска ще отбележи

...
</TD
>Със спектакъла Златната мина Драматичен театър Адриана Будевска ще отбележи
Коментари Харесай

Тончо Токмакчиев празнува рожден ден със Златната мина в Бургас

Със спектакъла " Златната мина " Драматичен спектакъл " Адриана Будевска " ще означи 60-ата годишнина от рождението на артиста, роден в Бургас, Тончо Токмакчиев. Премиерата следва на 6 април (четвъртък), а идната дата е 18 април, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

Постановката е дело на Борислав Чакринов, а другата основна роля е поверена на актрисата Мария Сапунджиева. 

" Златната мина " е една от най-играните пиеси на класика на българската драматургия Ст. Л. Костов и е писана преди повече от 100 години ", напомнят от Бургаския спектакъл.

" Това е една прелестна пиеса. Винаги съм казвал, че български спектакъл не може да се прави без българска класика. Това е следващата крачка в тази посока. Освен това, тя ще бъде и методът да благодарим на Тончо Токмакчиев и да го поздравим ", съобщи шефът Борислав Чакринов.

В " Златната мина " вземат участие още: Никол Карабинова, Милена Маркова, Зорница Константинова, Златко Ангелов, Тихомир Благоев, Николай Стоименов, Валери Еличов и Стоян Памуков.

В средата на месеца – на 10 и 11 април, Бургаският спектакъл ще показа премиерно и " Летните оси ни хапят дори през ноември ". Иван Вирипаев е един от най-известните съветски писатели десиденти, който години живее и работи в Полша. Тази пиеса е една от последните му, играе се за първи път в България и е единствената комедия на създателя. Поставя я на бургаска сцена младият  украински режисьор Павло Гатилов от Академичния спектакъл в град Одеса.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР