Съдии, съдебни служители и гости се събраха в зала Съединение“

...
</TD
>Съдии, съдебни служители и гости се събраха в зала Съединение“
Коментари Харесай

Ученици с театрална постановка за 25 години Апелативен съд - Пловдив

Съдии, правосъдни чиновници и посетители се събраха в зала " Съединение “ на Регионалния исторически музей в Пловдив на събитие от юбилейната стратегия на Апелативен съд - Пловдив, отдадено на честването на 25-годишнината от възобновяване на активността му.

Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова приветства с добре пристигнали гостите и описа за съдействието сред съда и гимназията, което датира от 2019 година, а от 2020 има подписано и съглашение за това.

Директорът на СУ " Пейо К. Яворов “ – гр. Чирпан Трифон Йорданов благодари за сполучливата взаимна работа сред двете институции и връчи приветствен адрес на госпожа Иванова.

Директорът на Регионалния исторически музей Стоян Иванов описа любопитни моменти от историята на постройката, издигната за Областно заседание на тогавашната Източна Румелия, в която не е било извършено нито едно парламентарно съвещание.

Младите гении от Театрално студио при СУ " Пейо К. Яворов “ - гр. Чирпан изиграха ослепително представлението " Тренът “ и заслужиха бурни овации от публиката. Постановката е отдадена на 145 години от рождението на гениалния стихотворец Пейо Крачолов Яворов, присъединяване му в битките за освобождението на Македония, както и на 110 годишнина от заминаването на писателя на фронта, с чин старши подофицер, по време на Междусъюзническата война. Включени са негови бележки и мемоари от това време. Три от историите са част от книгата " Хайдушки копнения “, а четвъртата съставлява фрагменти от очерка на Яворов " В тренът “, който е оповестен за първи път в списание " Мисъл “ през 1904 година Училищните театрали са с началник Стоянка Търгова – сценарист и режисьор на " Тренът “.

Театралното студио при СУ " Пейо К. Яворов “ - гр. Чирпан гостува за повторно на Апелативен съд – Пловдив, след триумфа на впечатляващия театър " Любов в часа на синята мъгла “ през 2019 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР