С ритуал по полагане на цветя в Благоевград бе отбелязан

...
</TD
>С ритуал по полагане на цветя в Благоевград бе отбелязан
Коментари Харесай

Благоевградчани почетоха Ботев и загиналите за България

С обред по полагане на цветя в Благоевград бе маркиран Денят на Ботев и починалите за свободата на България, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg

Десетки поданици и посетители на града, доста деца и възпитаници уважиха паметта на великия български бунтовник и стихотворец и на починалите за свободата на Отечеството.

Церемонията, която се организира на площад " Народни будители “ (при Регионалния исторически музей) мина в дух на национализъм. Ученици от XI ОУ, чийто патрон е Ботев, припомниха къса биографична информация за поета - бунтовник и рецитираха едни от най - красивите му стихотворения. 

Събитието бе почетено от кмета на общината Илко Стоянов, ръководителя на общинския съвет Радослав Тасков, общински съветници, представители на политически партии, културни и публични дейци и жители. 

По традиция минути преди 12.00 часа под воя на сирените, сигнализиращи " Въздушна заплаха “, благоевградската общност ще сведе глава пред делото на героя и посветилите се Родината.

Тази година се навършват 147 години от гибелта на Христо Ботев.

Денят на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България се отбелязва годишно в деня на гибелта на поета и революционера Христо Ботев (2 юни 1876 г.).

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР