С решение от 24 септември Общинската избирателна комисия отхвърли жалбата

...
</TD
>С решение от 24 септември Общинската избирателна комисия отхвърли жалбата
Коментари Харесай

ОИК отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу Румяна Толова и Константин Георгиев

С решение от 24 септември Общинската изборна комисия отхвърли жалбата на ГЕРБ против общинските съветници Константин Георгиев и Румяна Толова за това, че на 20 септември дружно с някогашния кмет на Пловдив са посетили Дома за остарели хора “Св. Василий Велики " и са прекарали там към час, в диалог за проблемите и потребностите на жителите му. 

Жалбата бе за хипотетично нарушаване на Изборния кодекс, в частта за възбраната за предизборна пропаганда в избрани общински институции. Жалбоподателите не са взели под внимание обстоятелството, че акцията още не е почнала, нито един от присъствалите на срещата не е регистриран като претендент за каквото и да е. Нещо повече, Румяна Толова и Константин Георгиев са настоящи общински съветници и ще бъдат такива до избирането на новия състав на Общински съвет - Пловдив.

Те имат задължението да следят работата на обществените предприятия към Общината и участват на такива срещи непрекъснато. е поканен от обитателка на дома, а огромна част от присъстващите се оказаха негови остарели познати и другари. Точно това се вижда на фотосите от събитието - хората в дома го одобряват повече от задушевно, с наяве почитание и положителни усеща.

За всички партии и политици, които вземат участие в коалиция “Съединени за Пловдив ", е ясно, че сходни несъстоятелни тъжби не са нищо друго, с изключение на израз на терзанията, който политическите им съперници изпитват в навечерието на акцията.

“Разбираме, че сме опасност за ангажиментите, които другите партии си вършат в София, че нарушихме проектите им безпроблемно да си разпределят огромните общини в България. Тук, в Пловдив, ние изрично няма да позволим за следващ път някой да ни спуска “отгоре " решения, да ни включва в безпринципни сделки и да лишава опцията на пловдивчани да изберат кмет и общински съвет в почтени избори ", споделя общинският консултант Константин Георгиев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР