С пълно единодушие пловдивските общински съветници одобриха удостояването на академик

...
</TD
>С пълно единодушие пловдивските общински съветници одобриха удостояването на академик
Коментари Харесай

Почетна значка на град Пловдив за академик Марин Кадиев

С цялостно единогласие пловдивските общински съветници утвърдиха удостояването на учен Марин Кадиев с " Почетна значка на град Пловдив ", предава Plovdiv24.bg .

В предлагането на кмета се акцентира, че Марин Кадиев е дълготраен гимназиален и академични учител, получил почитание и самопризнание на доста потомство. Той е изявен книжовен критик и деен участник в разнообразни публични събития в Пловдив, страната и зад граница, свързани с българската литуратура и литературна история. Председател е на Съюза на самостоятелните български писатели. За своята активност е отличен с награди като: " Следовник на националните будители “/2017 г./ и " Златен век – щемпел цар Симеон “ /2014/, аргументира се градоначалникът.

Марин Кадиев е роден на 29 януари 1939 година в село Душево, община Севлиево. Завършил е българска лингвистика в СУ " Св. Климент Охридски “. Бил е гимназиален преподавател по български език и литература 14 години, а  35 години е учител по Методика на литературата в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Има над 1000 изявления в пресата. Автор е на 12 книги с журналистика – публикации, есета, рецензии, изявленията, студии, литературни анкети, измежду които: " Думи за известни и незнайни писатели и книги “, " Мигновения с тях “, " Писатели, учебно заведение и време “, " Единадесет диалога с Николай Хайтов “ и др.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР