С отворени врати за ученици, атрактивни научни опити на открито

...
</TD
>С отворени врати за ученици, атрактивни научни опити на открито
Коментари Харесай

Над 30 хил. инженер-химици са завършили в Бургас

С отворени порти за възпитаници, атрактивни научни опити навън и с доста публични посетители Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ означи Професионалния празник на химика.

Днес обновените по най-високи стандарти лаборатории на Факултета по естествени науки бяха отворени за гости, които на място се срещнаха с достиженията на студенти, докторанти и преподаватели.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов поздрави всички присъстващи химици, които са посветили живота си на тази просвета. А към учениците от разнообразни гимназии, които се включиха в празника се обърна с думите: Няма да сгрешите в случай че изберете нашия университет, тъй като той е водещ в проучването на тези дисциплини. Те стават все по-важни и търсени с навлизането на новите типове сила.

Ректорът проф. доктор Магдалена Миткова заяви, че за 60 години от лабораториите на университета са се дипломирали сполучливо над 30 хиляди инженер-химици, направени са редица научни открития, като доста от тях са и с патент. И до през днешния ден във висшето учебно заведение интензивно се работи по нови планове, а обновените лаборатории и модерно съоръжение оферират атрактивни условия за студенти и докторанти.

Зам.-областният шеф Пламен Янев означи, че и до през днешния ден приключилите химици в Бургас са експерти на международно равнище и прикани студентите да имат вяра на своите преподаватели, които им предават познания и опит.

Екипът на декана на Факултета по естествени науки доцент доктор Жечка Димитрова провежда ден на отворените порти, където студенти вършиха атрактивни химични опити, дружно с възпитаници, които имат интерес към науката.

Председателят на Общинския съвет в Бургас проф. доктор Севдалина Турманова през днешния ден беше в ролята на хазаин в две от лабораториите, където тя и нейни сътрудници вършат просвета. Посетителите видяха и единствения робот, който събира боклуци от морското дъно.

Във Факултета са съсредоточени катедрите, осигуряващи фундаменталната подготовка в региона на естествените науки (физика и химия), математика и информатика на студентите от всички специалности на университета в областите химични технологии, химично инженерство, биотехнологии, електроника, компютърни системи и технологии, общо инженерство и други

В събитията отдадени на Професионалния празник на химика се включиха общински съветници, инж. Росен Григоров от " Лукойл Нефтохим Бургас “, представители на общинската и държавна администрация.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР