С официална церемония и тържествен концерт в зала Арена“ ръководството,

...
</TD
>С официална церемония и тържествен концерт в зала Арена“ ръководството,
Коментари Харесай

160 г. от своето основаване отбеляза Математическата гимназия в Русе

С публична гала и церемониален концерт в зала " Арена “ управлението, педагогическият състав и учениците на МГ " Баба Тонка “ в Русе означиха 160 година от основаването на образователното заведение.

" Достолепната годишнина е празник на образователното заведение, само че и на целия град. Освен че носите достижения и популярност на своето учебно заведение, вие създавате персони, отдали живота си на Русе и България “, сподели в приветствието си кметът. Той пожела на учениците да продължат да демонстрират своята мощ, а на шефа Галина Бобева и преподавателите – да са все по този начин отдадени и новаторски в своята работа.

На церемонията участваха още регионалният шеф Данаил Ковачев, заместник-ректорът на районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев “ доцент Галина Иванова, представители на РУО – Русе, ръководители на образователни заведения в Русе, дългогодишни учители и шефове на Математическата гимназия.

Събитието уважи актуалните преподаватели в образователното заведение и обърна взор към славната му история. Възпитаници на МГ " Баба Тонка “ показаха свои музикални осъществявания.

Математическата гимназия е учредена през 1864 година като Русенско девическо учебно заведение. От 1970 година е профилирана математическа гимназия със профилирани паралелки по математика, информатика и биология и с интензивно проучване на британски език. В момента там се образоват близо 700 възпитаници, разграничени в 26 паралелки, написа Община Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР