С настъпването на есенно-зимния сезон нараства и възможността за увеличаване

...
</TD
>С настъпването на есенно-зимния сезон нараства и възможността за увеличаване
Коментари Харесай

До края на годината мобилен ваксинационен пункт на БЧК ще бъде позициониран в Бургас

С настъпването на есенно-зимния сезон нараства и опцията за увеличение броя на инфектираните с COVID-19 в страната. По тази причина мобилните имунизационни пунктове на Българския Червен кръст възобновяват своята активност. До края на годината пет изцяло оборудвани кемпера ще бъдат позиционирани в разнообразни точки в градовете: Бургас, Благоевград, Враца, Добрич и Сливен, оповестиха от червенокръстката организация.

Мобилните имунизационни пунктове на организацията ще разполагат с подготвен медицински екип, който ще даде опция на всички искащи да получат достоверна информация както във връзка с вируса и негово разпространяване у нас, по този начин и за евентуалните постковид признаци. Това ще им даде опция да вземат своето решение дали да си слагат ваксина против COVID-19.

От през днешния ден до 30 ноември, от 10.00 ч. до 16.00 ч., мобилният имунизационен пункт в Бургас ще бъде разполагаем на жителите и гостите на града пред офиса на Български Червен Кръст-Бургас, комплекс " Възраждане ", блок 7.

Позиционирането на мобилни вакцинасионни пунктове в разнообразни краища на страната е част от дейностите по самодейността на Българския Червен кръст " Ти решаваш “ по програмата " Дейности в отговор на COVID-19 в България ", финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) посредством Глобалния зов на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец. Пълния график, до края на годината, на избраните все още местоположения на всички мобилни имунизационни пунктове, може да бъде забелязан науебсайта на самодейността.

Планираните до края на годинатадейности са единствено дребна част от дейностите, които се осъществят по самодейността на Българския Червен кръст  - " Ти решаваш “, която има за цел да ограничи разпространяването на COVID-19 и да подкрепи най-засегнатите от вируса общности. Инициативата " Ти решаваш “напълно почита правото на всеки човек самичък да се осведоми и да вземе решение дали да си сложи ваксинасрещу COVID-19. По линия на акцията се дава надеждна, тествана и научно потвърдена информация, основана е и опция за имунизация. Чрез дейностите си БЧКцели да подкрепи непосредствено над 55 000 души в страната, както и да даде надеждна и достоверна информация на повече от 500 000 души.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР