С много вдъхновение и забавни репетиции десетокласниците от АЕГ Гео

...
</TD
>С много вдъхновение и забавни репетиции десетокласниците от АЕГ Гео
Коментари Харесай

Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език

С доста ентусиазъм и занимателни подготовки десетокласниците от АЕГ " Гео Милев " в Бургас показаха пиесата " Легенда за чудовището Ниен “. Учениците зарадваха свои връстници и учители с осъществяване на античната легенда за митичното страшилище, полу-бик полу-лъв, което се опасява от аления цвят.

Постановката е по сюжет на Жанет Ценова, учител по китайски език в влиятелната гимназия, а за подготовката възпитаниците са се трудили цяла седмица.

Събитието е във връзка отбелязването на Лунната нова година – тази на Водния Заек. Над милиард поданици по света я посрещнаха на 22 януари.

Празникът в учебното заведение продължи с забавни културни презентации и Дзиенджъ - обичайното китайско изрязване на алена хартия, където младежите написаха своите пожелания за здраве, шанс, благополучие, благоденствие и дългоденствие.

Припомняме, че Бургас е една от първите общини в България, която вкара проучване на китайски език още през 2016 година в четири елитни гимназии.

" Китайският език дава голяма вероятност за развиване на хората, които го владеят. Учениците възприемат йероглифите като приказка, ползата е към цялата просвета. Всички знаем, че границите на нашия език са граници на нашия свят и посредством владеенето на повече непознати езици ние разширяваме хоризонтите си. Това дава опция и за изобретателен образователен развой ", показа Жаклин Мутафян – Нейчева, шеф на АЕГ " Гео Милев ".

В Центъра за модерно изкуство и библиотека на ул. " Св. св. Кирил и Методий “ № 41-45 върви и гратис образование по китайски език за начинаещи. Курсът се организира всеки вторник и четвъртък от 17.00 до 18.30 часа.Инициативата се провежда от Община Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР