С къщички за птици е оборудван от днес парк Ружа“

...
</TD
>С къщички за птици е оборудван от днес парк Ружа“
Коментари Харесай

Деца поставиха къщички за птици в пловдивски район

С къщички за птици е оборудван от през днешния ден парк " Ружа “ в " Западен “. Прекрасната самодейност е на децата от група " Сладурчета “ от ДГ " Елица “ и техните родители, които дружно с кмета ги инсталираха през днешния ден. Това съобщийа от пресцентъра на регион " Западен ".

Къщичките са ръчно направени от самите деца. Те са 24 на брой, като по традиция се слагат точно зимата, с цел да обезпечат положителни условия за гнездене на бъдещите си жители. У нас в сходни къщички могат да се приютят над 60 типа птици, като най-често това са полски врабчета, синигери и мухоловки.

" Адмирации за страхотната концепция. Чудесно е, че децата от дребни се учат да се грижат за природата, усещам се извънредно благополучен, че съм част от сходно начинание “, съобщи кметът, който се включи в монтирането на къщичките.

Инициативата беше почетена и от кмета на Пловдив и шефа на Оперативна програма " Градини и паркове “, които по същото време организираха залесителна акция в " Ружа “. Те разгледаха направените от децата къщички, като оцениха високо напъните, които поставят в отбрана на птиците.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР