С издигане на националния флаг под съпровода на химна на

...
</TD
>С издигане на националния флаг под съпровода на химна на
Коментари Харесай

Борислава Николова стана учител на годината в ПГИУ Елиас Канети

С издигане на националния байрак под съпровода на химна на Република България стартира тържествената гала по случай 24 май в Професионалната гимназия по стопанска система и ръководство " Елиас Канети “, оповестиха от Областаната администрация.

На събитието участва и регионалният шеф Драгомир Драганов. " 24 май не е просто следващият празник, а е знак на достолепието и духовността на българския народ. Тази дата ни прави горди, само че ни и задължава да ценим и пазим своя език и просвета. Затова бъдете напредничави в убежденията си и постоянно се стремете да отстоявате своите хрумвания и визии “, сподели в обръщението си към възпитаниците на учебното заведение Драганов.

Той благодари на шефа на гимназията Мариана Гъркова за положителното партньорство в областта на професионалното обучение и пожела на нея и екипа да работят дружно за одобряването на учебното заведение като едно от водещите образователни заведени в района. Той увери преподавателите, че измежду първостепенните цели пред него и екипа му ще продължи да бъде поддръжката към просветителната система, защото тя е гаранция за развиването на страната ни.

По традиция кулминационната точка в празничната стратегия беше оповестяването на преподавател на годината. За образователната 2023/2024 година за преподавател на годината беше определена Борислава Николова, която е учител по физическо образование и спорт. Припомняме, че учениците от гимназията постоянно завоюват призови места както в спортни надпревари, по този начин и в редица олимпиади и състезания. Директорът Мариана Гъркова присъди и още две грамоти. Едната отиде при Театрално студио " Метафора “ с началник Росица Николова, а другата беше за Вокалната група с началник Ирена Георгиева.

В приветствието си Гъркова показа, че словото единствено по себе си е цивилизация и благословия. " Чрез силата му в мътните зори на Възраждането народът е свикан да се разсъни и да прогледне за съдбините си. Паисий, Софроний, Раковски, Ботев са прозрели, че без мощен глас, без слово няма национална свяст “, сподели тя и прикани да се отдаде респект и почитание към учителите, към тези, които ден след ден построяват духовната цитадела на знанието. " Да разтворим книгите, които са път към спасението и да не подценяваме кирилицата, не би трябвало да омаловажаваме нейната роля, тъй като тя носи неповторимия отпечатък на културата ни “, показа още тя.

Припомняме, че в гимназията се образоват над 450 възпитаници. Днес бяха изпратени и 87 зрелостници. Тържеството мина под надпис " Знанието ни прави спечелили “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР