С 35 гласа за, 9 против и 4 въздържал се

...
</TD
>С 35 гласа за, 9 против и 4 въздържал се
Коментари Харесай

Пренасочиха парите от стадионите

С 35 гласа " за ", 9 " срещу " и 4 " въздържал се " пловдивските общински съветници утвърдиха изменението на бюджета на Община Пловдив. С него се позволява трансфер на 3,5 млн. лв. от стадионите " Христо Ботев " и " Локомотив " и спортния комплекс на езиковите гимназии за съпътстващи действия при ремонта на Голямоконарско шосе, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

изрече терзания от завишаването на финансовите задължения на общината от 180 милиона на 280 милиона лв..

" С това решение даваме опция кметът да прави разноски до този размер. Голямоконарско шосе е извънредно значим план, само че сумите, които ще се вземат от стадионите и спортния комплекс, ще бъдат ли планувани в новия бюджет, или чакаме пари от страната? " - съобщи съветникът от Демократична България.

акцентира, че много свободно се работи с числата и прикани към повече професионализъм. 

През септември са гласувани 169 милиона лв. финансови задължения на община Пловдив, а към 20 октомври оборотните ведомости демонстрират 200 милиона, изясни заместник-кметът по финанси. 

По отношение на Голямоконарско шосе тя изясни, че през 2022 година е сключено споразумение сред тогавашния кмет на Пловдив и министъра на районното развиване и благоустройството по механизма за даване на прехвърляния. Миналия четвъртък актуалният кмет подписа същото съглашение. Финансовият екип на общината е направил обширен разбор и е открито, че в съглашението не са включени неприемливи разноски. Средствата от страната са планувани единствено за пътната част на плана. 

" Надали има някой, който да посмее да не върне парите за стадионите на Ботев и Локомотив " - разяснява.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР