Русе, известен още като Малката Виена, не само че очарова

...
</TD
>Русе, известен още като Малката Виена, не само че очарова
Коментари Харесай

Традиционни ястия и модерни интерпретации: Ресторантите в Русе, които предлагат най-доброто от двата свята

Русе, прочут още като " Малката Виена ", освен че очарова със своите исторически здания и улици, само че и с невероятните си кулинарни изкушения. Градът побира голям брой заведения за хранене, предлагащи както обичайни български ястия, по този начин и съвременни тълкования на класическите усети. 

Нека се потопим в кулинарното странствуване, което Русе ни дава.

Ресторанти в Русе, съчетаващи традиция и нововъведения

В наши дни, когато традициите в света на храненето се преплитат с реформаторски хрумвания и нововъведения, намирането на ресторант, ловко съчетаващ достоверния усет със актуалните трендове, е същинско предизвикателство. 

В Русе обаче има няколко заведения, открояващи се в това отношение. Ето кои са те:

1. Happy Bar&Grill 

Със своята идеална локация в сърцето на града, Хепи е ресторантът, който не би трябвало да пропускате. Лятната градина предлага уютна атмосфера, където да се насладите на разнородни ястия. Менюто е богато на оферти, пренасящи старите предписания към настоящите творби. А характерният интериор прибавя спомагателен сексапил.

2. Bar&Food The Rive r

Разположен до брега на река Дунав, The River дава зашеметяваща панорама и несравним усет. Менюто съчетава най-хубавите утвърдили се ястия, добавяйки модерна нотка към тях. Освен това, просторната тераса е идеалното място за релакс и приятност от храненето навън.

3. Del Cano

В Del Cano, кулинарията е същинско изкуство. Този освен че предлага достоверни изкушения, само че и се пробва да премисли наложилите се усети. Модерният типичен интериор и разнообразните оферти подсигуряват незабравимо преживяване.

Посещението на тези заведения за хранене в Дунавския град е наложително за всеки, искащ да опита невероятната композиция сред остаряло и ново, до момента в който се потапя в богатата културна атмосфера. Русе се утвърждава като кулинарен център, където традициите срещат нововъведенията по изумителен и съблазнителен метод.

Предизвикателствата на съчетаването на обичайната и модерна кухня

Съчетанието сред обичайната и модерна кухня си е цяло изкуство. Не става въпрос единствено за прибавяне на нови съставки към остаряла рецепта, а за цялостното преосмисляне на концепцията. Ресторантите в Русе се изправят пред предизвикването да запазят достоверността на запазилите се във времето ястия, като в това време интегрират настоящи техники и хрумвания. Това изисква познания, креативност и надълбоко схващане за вкусовата традиция на района.

Русе се гордее с богата история и архитектура, само че е и хазаин на вълнуваща кулинарна сцена. Ако желаете да опитате най-хубавото от двата свята – обичайни български гозби и техните съвременни тълкования, то заведенията за хранене в този град са вашата дестинация.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР