Румънската страна ще има ангажимента да почиства снега от Дунав

...
</TD
>Румънската страна ще има ангажимента да почиства снега от Дунав
Коментари Харесай

Румънската страна ще почиства снега от Дунав мост тази зима

Румънската страна ще има уговорката да почиства снега от Дунав мост при Русе през тази зима. През предишния зимен сезон почистването на оборудването се извършваше от българската страна. Според подписан протокол сред двете страни то се реализира на ротационен принцип. Областният шеф на Русе Драгомир Драганов и неговият заместител Георги Георгиев са в непрекъснат контакт с префектурата на Гюргево, както и с останалите способени институции по въпроса в северната ни съседка.

Целта е да се обезпечи безпроблемното действие на оборудването през идния зимен сезон, както и да не се допусне в допълнение утежняване на пътната конюнктура поради осъществяването и на главен ремонт на оборудването в българския сектор. Самите гранични пунктове и прилежащата към тях инфраструктура ще се поддържат от всяка от двете страни.

В случай на усложнена метеорологична конюнктура ще се основава организация за прекъсване на колите в близки обитаеми места или прилежащи области от двете страни на река Дунав, с цел да се избегне основаването на колони от леки и товарни коли, които са спомагателна причина за пътно-транспортни катастрофи.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР