Роми от Столипиново излизат на протест днес в Германия. Поводът

...
</TD
>Роми от Столипиново излизат на протест днес в Германия. Поводът
Коментари Харесай

Гастарбайтери излизат на протест в Германия заради смъртта на Рефат от Столипиново

Роми от " Столипиново " излизат на митинг през днешния ден в Германия. Поводът е искане за  поредно следствие на гибелта на и за преустановяване на употребата от подизпълнители компании в стоманодобивния бранш. Това оповестиха от сдружението " Столипиново в Европа ".

Тялото на Рефат бе намерено прз октомври в пространствата на фабриката Thyssen-Krupp в квартал " Брукхаузен " в Дуисбург. Мъжът е работил за подизпълнител на обекта Thyssen-Krupp

Обстоятелствата към гибелта на Рефат остават неразбираеми и до през днешния ден. Официалните изказвания на полицейските органи са извънредно неразбираеми. Макар да показват като причина за гибелта трудова акцидент, те не дават отговор на основни въпроси, които тревожат околните му, някогашните му сътрудници и необятната общност. 

" Няма подозрение, че неприятните условия на труд, основани от подизпълнителските форми на наемане, заплашват здравето и сигурността на служащите, обуславят спорове сред служащи и работодатели и основават среда, в злополуките са мощно публикувани ", прибавят от сдружението. 

Инициирана е и петиция против подизпълнителските компании, които съгласно сдружението нарушават трудовото законодателство.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР