Родители се жалват от некоректно разпечатана задача от теста

...
</TD
> Родители се жалват от некоректно разпечатана задача от теста
Коментари Харесай

Гаф в пловдивско училище

Родители се жалват от неточно разпечатана задача от теста за национално външно оценяване по математика в 4. клас. Проблемът касае задача №13. Децата от ОУ " Кочо Честеменски “ в Пловдив получили изпитния вид без една линия, която оформя главния правоъгълник, а това довело до неверен отговор. По време на изпита дете попитало квестора дали на съответното място има линия, тъй като се усъмнило, че има неправилност, само че учителят дал отговор, че няма право да прави обяснения.

Не знам какви са пълномощията на квесторите по време на изпита, не знам на какви принтери се отпечатват тестванията и дали са били изцяло изправни, само че никой не си е направил труда да ревизира сходството на оригинала с копието, разяснява един от родителите на пострадалите деца.

За някои от четвъртокласниците оценката била значима, защото възнамерявали да аплайват в профилирани паралелки с математика или в Математическата гимназия от 5. клас.

От Регионално ръководство на образованието са изпратили инспекция в учебното заведение, с цел да се откри повода за случая. На този стадий е ясно, че не се касае за неточност във файла, а при разпечатването.

Директорът на учебното заведение Златка Алдженаби съобщи подготвеност да разяснява, само че щом получи позволение от МОН, написа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР