РИОСВ-Русе изразява следната позиция във връзка с в медии и

...
</TD
>РИОСВ-Русе изразява следната позиция във връзка с в медии и
Коментари Харесай

РИОСВ-Русе: Затрупването на инспекцията с неоснователни и повтарящи се сигнали ни възпрепятства

РИОСВ-Русе показва следната позиция по отношение на в медии и обществени мрежи:

Сигналът до Главна дирекция,,НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ ", бранш,,Престъпления срещу околната среда и дивата природа ", е за лица, които редовно подават неоснователни сигнали за замърсяване на атмосферния въздух в Русе.

В интернет пространството част от жителите водят дейна пропаганда за всеобщо подаване на сигнали към Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе. В резултат през втората половина на предходната година се откри, че избрани лица подават сигнали и тъжби до повече от 5 институции, включително и до РИОСВ-Русе, а по-късно всяка от тях още веднъж ги препраща към инспекцията. Само за интервала август-декември в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе са получени и обработени 2510 сигнала, от които 1999 са единствено за Русе.

Екипът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе преглежда всеки обособен сигнал детайлно, извършвайки прецизни инспекции в сходство с условия на екологичното законодателство. Нито един сигнал не се подценява, по всеки се извършат десетки дейности, с цел да се откри дали е състоятелен или не. По тези аргументи затрупването на инспекцията с неоснователни и повтарящи се сигнали попречва ефикасната контролна активност на институцията, което не е в полза на жителите на Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР