Ремонтът на Дондуковата градина напредва с добри темпове и има

...
</TD
>Ремонтът на Дондуковата градина напредва с добри темпове и има
Коментари Харесай

Ремонтът на Дондуковата градина напредва с добри темпове

Ремонтът на Дондуковата градина напредва с положителни темпове и има шансове срокът за довеждане докрай да бъде скъсен, заяви за Plovdiv24.bg кметът на регион " Централен ".

Помпената станция за огромния шадраван, който ще е на мястото на досегашната цветна ваза, към този момент е подготвена. Напоителната система в градината е построена на 80%, а кабелните мрежи - на 70 %. Готов е и фундаментът на детските площадки. В момента се работи върху помпените уреди и зареждането с вода. Към напоителната система ще има спомагателни разпръсквачи, като задачата е настилката и детските площадки да се измиват веднъж в месеца, изясни Стаменов.

Още в първичния план за реорганизация на градината от 2018 година е заложено видеонаблюдение, само че в този момент се организират съвещания с специалистите от " Общинска защита " за актуалните характерности на камерите. 

Изпълнителят работи доста съществено и се обръща внимание на всички елементи, не пести суперлативите си районният кмет. Срокът за довеждане докрай на обекта е 1 година, т. е. до април 2024 година паркът би трябвало да е подготвен. 

Реконструкцията на Дондуковата градина се прави от " Консорциум Дондукова градина " с водещ сътрудник компания " Рестстрой " за реконструкцията на парка, и " Драгиев и ко " - за контактната зона. Проектът е утвърден и координиран с НИНКН. Концепцията планува възобновяване на градината от по-стар интервал, непосредствен до първичния й тип. 

За реорганизация, озеленяване, паркоустройство и благоустройство на Дондуковата градина са обезпечени общо 4.5 милиона лв., от които 3.8 млн. заем от Фонда за устройчиви градове и 700 000 лева лични бюджетни средства и/или средства от държавния бюджет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР