Рекордно количество ментета са открити в Слънчев бряг и Свети

...
</TD
>Рекордно количество ментета са открити в Слънчев бряг и Свети
Коментари Харесай

Рекордно количество ментета откриха в Слънчев бряг и Свети Влас!

Рекордно количество ментета са открити в Слънчев бряг и Свети Влас. Касае се за 834 чувала, което е най-голямото количество подправени продукти, конфискувани през последните 15 години на българското Черноморие. Това оповестиха на брифинг преди минути ръководителят на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев, началникът на дирекция " Киберпрестъпност “ при ГДБОП Никола Симов  и административният началник на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Симов разкри, че профилираната полицейска интервенция е извършена в дните 30 и 31 август на територията на Слънчев бряг, Свети Влас и Горна Оряховица. Проверени са над 15 обекта на територията на двата курорта. Открити са десетки хиляди продукта от разнообразни предпазени търговски марки. Иззети са над 80 чувала с ментета в и в Горна Оряховица. Образувани са 6 досъдебни производства на територията на Районна прокуратура Бургас и 1 в Горна Оряховица.

  " Касае се за закононарушение по член 175, за това, че разнообразни юридически лица употребяват в своята комерсиална активност марки, без съответното позволение, което се изисква по закон от притежателите на изключителното право на тези марки “, означи Маркова. Тя изясни, че  търговските сдружения са от вътрешността на страната и са наели съответните обекти за летния сезон по морето. Престоят редица експертизи. За това закононарушение се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 6 години, санкция до 10 хиляди лева и лишаване на стоката в интерес на страната.

" Законодателят планува и имуществени наказания в размер до 1 млн. лева Това е една сериозна незаконна предприемчивост, която бива глобена от законодателя както във връзка с директните дейци, по този начин и на юридическите лица, които са най-общо казано са инкасирали имуществена полза от тази активност “, добави Чинев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР