Регулярни са превантивните мерки, които се планират и осъществяват от

...
</TD
>Регулярни са превантивните мерки, които се планират и осъществяват от
Коментари Харесай

МВР Пловдив призна: Мотористи създават големи проблеми

Регулярни са превантивните ограничения, които се възнамеряват и реализират от пловдивската полиция в отговор на напъните за изцяло застраховане на пътната сигурност и понижаване на броя на произшествията, влияещи директно върху пътния травматизъм, оповестиха от институцията.

Припомняме, че за осъществяването на този водещ приоритет е зает целият охраняем състав от подразделенията на дирекцията с пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата. Контролът се реализира както в светлата, по този начин и в тъмната част на денонощието и обгръща освен Пловдив, само че и по-малките обитаеми места от района, а също и пътищата от републиканската и общинска мрежа.

Във фокуса на полицейските инспекции влизат всички участници в придвижването. Особено внимание се обръща на мотористите, част от които подценяват разпоредбите за пътна сигурност и с рисковото си държание основават предпоставки за съществени катастрофи.

През летните месеци не са малко и сигналите в полицията за осъществяване на нерегламентирани надпревари с двуколесни моторни транспортни средства, както и за повдигане на несъразмерен звук и смущение на нощната тишина. В тази връзка, с изключение на всекидневен пътен надзор, се извършени и няколко профилирани полицейски интервенции.

По данни на бранш " Пътна полиция “ – Пловдив, за интервала от 29 май до 10 септември общо са тествани 4699 мотоциклети и триколесни моторни транспортни средства. Снета е самоличността на 4890 водачи и пасажери. Документирани са 866 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за които са формирани 531 акта и 335 санкции с фиш.

57 водачи са били неправоспособни, 7 – под влияние на алкохол над 0,5 промила и 2 – на наркотични субстанции. От мотоциклетите нерегистрирани по надлежния ред са били 29, с механически неизправности - 59, а на 11 табелата с регистрационния номер не е била сложена на избраното място.

Регистрираните нарушавания на скоростните режими са 32. Случаите на неспазване на пътните знаци и маркировка са 202, а на погрешно придвижване по пътното платно – 48. За неизползване на защитна прослойка са глобени 135 души.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР