Редовен читател на Plovdiv24.bg ни сигнализира във връзка с проблем,

...
</TD
>Редовен читател на Plovdiv24.bg ни сигнализира във връзка с проблем,
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Вече стигаме до саморазправа за паркиране в центъра

Редовен четец на Plovdiv24.bg ни алармира по отношение на проблем, обвързван с паркиране в регион " Централен " наоколо до търговски център Гранд ". Даваме му думата:

Здравейте скъпа медия, както от дълго време е ясно за нашата страна и институции, в случай че не сте вие и медиите, гласът на дребния човек в никакъв случай няма да се чуе. Пиша ви по един извънредно наболял проблем с паркирането за регион " Централен ", който проблем от месец на месец отключва кутията на Пандора и е въпрос на време да се стигне до тежки физически саморазправим, които към този момент не липсват.

Става въпрос може би за единствените към този момент незастроени места в центъра и за единствените, които имат свободен достъп за паркиране и нямат скоби към този момент.

Едното място е дребна чакълеста повърхност, намираща се пред адреси " Хан Аспарух " 14 и 16 ( или по новите документи ул. " Трапезица " 14 и 16), а другото е пред блока в съседство с адреси ул. " Капитан Райчо Николов " 57, 59. Основният проблем е неналичието на паркоместа за живущите там на тези адреси, тъй като всеобщо хората от града, работещите в околията и чиновниците на 4то РПУ Пловдив (Предвид, че 4-то РПУ Пловдив имат два лични паркинга), паркират ежедневно колите си там.

Това до близката година не беше проблем, до момента в който не бяха издигнати следващите две големи многоетажни гета, забити сред блоковете без съществуването на нужните паркоместа (новите многоетажни здания, заключващи се на кръстовището сред " Петко Д. Петков " и " Капитан Райчо " ).

Макар и денем всичко да беше заето, места се намираха и в промеждутъка сред 18:00ч и 08:00ч места имаше премного. Сега казусът става още по-сериозен тъй като следва издигането на още едно по-голямо от тях гето, където сега се правят разкопки, за които към този момент бяхте писали във вашата медия. Още по-интересния миг с паркирането е, че бе отстранена детската площадка и катерушки пред блока на " Капитан Райчо " 57, 59 и в този момент на това място има превъзходен " паркинг " за коли, тъй като няма къде другаде да се паркира, с изключение на несъмнено във всички допустимо тревни площи и градинки които всекидневно постоянно също са заети! Без да загатвам за непрекъснато избутаните гуми и камъни, с които хората се стараят по някакъв метод не да си запазят места за колите, а да оградят съществуващите пешеходни пътеки за иначе летящите хора, възрастни хора и майки с колички.

Интригуващото в тази ситуация е, че се носят клюки, че и това място следва да бъде застроено и е въпрос на време, по кое време.. всеки мълчи и подвига плещи, до момента в който не се сложат оградите. Дотук добре.. в този момент по въпроса с чакълестата повърхност пред " Трапезица " 14-16, там по неофициални данни следва преместването на постройката на ТЕЛК Пловдив, като на 13.01.2023 ден, петък, към 14:15 часа на място бяха пристигнали геодезисти, които замерваха терена, с което терзанията на живущите още повече се потвърдиха. Вече има направена подписка от всички живущи в околността и всички са изрично срещу застрояването на каквото и да било в квартала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР