Размяна на остри реплики между съветниците от Алтернатива за Пловдив

...
</TD
>Размяна на остри реплики между съветниците от Алтернатива за Пловдив
Коментари Харесай

Остри реплики в Общинския съвет за Пловдивския панаир

Размяна на остри реплики сред съветниците от " Алтернатива за Пловдив " и от " Демократична България " се случи при започване на днешната сесия на пловдивския общински съвет. Поводът стана предлагането за замяна на акции в " Пълдин туринвест ", " Международен панаир Пловдив " и общините Варна и Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Йордан Василев от " Алтернатива за Пловдив " предложи да отпадне точката. Веселка Христамян от " Демократична България " посочи, че концепцията на  предлагането е да се резервира " Международен панаир Пловдив " в полза на жителите. Василев обаче назова самодейността " празни пиар ходове, с които (ДБ) целят да се прикрият към гласоподавателите си, които са излъгали ". Д-р Христамян реагира с думите: " Разбирам сериозното терзание като отлюспена част от Българска социалистическа партия да не можете да участвате в разпределението на баницата в Пловдив. Вие не сте хората, които пазят интереса на хората ". 

Владимир Кисьов от Вътрешна македонска революционна организация напомни, че на сесията на 28 януари е призната декларация, с която се упорства страната да си вземе 29% акции, дадени на община Варна, и да се дават безплатно на община Пловдив. Според него това е по-рационалното предложение.

Георги Величков отбрани сътрудниците си от Демократична България като уточни, че те се пробват да предложат някакво решение, с цел да остане панаира на народа, само че Йордан Василев иронизира като предложи да се върне времето обратно до `45-46-та година, да се национализира всичко и по този начин всичко ще бъде на народа. 

В полемиката се включи от ГЕРБ, който посочи, че новото предложение няма никакво значение в правния мир и изчете претекстовете на да анулира като незаконосъобразен отхвърли на Агенцията по вписванията, Търговски указател, да впише нарастването на капитала на " Пълдин туринвест " АД от 177 984 899 лв. на 194 299 299 лв. с непаричната вноска на Община Варна, както и на особените условия за прехвърляне на акциите на " Пълдин туринвест " АД, според решение на изключително общо заседание на акционерите, извършено на 9 януари 2023 г. 

изясни юридическия път, по който може да се случи размяната на акции и акцентира, че община Пловдив има интерес да стартира договарянията. от " Съюз за Пловдив " обърна внимание, че предлаганите акции в " Пълдин туринвест " са " кухи ", защото община Пловдив е изгубила всички апортирани в сдружението парцели, които в този момент се разпродават. " В ръцете ви е цялата власт – министърът на стопанската система може да изиска акциите, вие може да натискате него " - предложи той на съветниците от Демократична България.

Предложението за отпадане на точката беше призната с 30 гласа " за ", 11 " срещу " и 2 " въздържал се ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР