Работна среща се проведе днес в Областна администрация Бургас на

...
</TD
>Работна среща се проведе днес в Областна администрация Бургас на
Коментари Харесай

Продължава борбата с фалшивите и злонамерени сигнали до 112

Работна намира се организира през днешния ден в Областна администрация Бургас на тематика " Анализ на взаимоотношението сред службите за незабавно реагиране и институциите на територията на област Бургас за 2021/2022 година “. Инициатори на съвещанието бяха Регионален център 112 и Пожарна сигурност и отбрана на популацията. Изнесените презентации демонстрираха аналитични данни от активността им, проблеми и провокации, които всекидневно стоят на дневен ред сред службите за незабавно реагиране и институциите, както и настоящи проблеми от активността им.

" Целта е не да вървим след събитията, а предварителната защита и възстановяване на координацията. Ежедневно би трябвало да се стремим към възстановяване на активността и повишение равнището на междуинституционалното взаимоотношение при зародили незабавни обстановки и ръководство на рецесии. Tова чака обществеността от службите. “ – сподели регионалният шеф проф..

На срещата се дефинираха мощните и слабите страни при активността и взаимоотношението сред службите за незабавно реагиране и институциите.

Освен аналитичните данни по общини по отношение на сигналите до 112 и аргументите за тях, началникът на районния център на незабавния номер госпожа Миткова показа внедрените нововъведения, създадени от екипа й, с които 112 ще се развива в бъдеще, с цел да бъде по-бърза и по-точна намесата им. Изцяло създадената иновационна система за разширена мобилна локация разрешава на чиновниците на 112 да локализират с по-голяма акуратност местонахождението на подаващия сигнала. Това е изключително потребно за констатиране на подправени и злонамерени сигнали до 112. Приложението за мобилни телефони за хора с говорни и слухови проблеми е другото софтуерно откритие на районния център 112, което в допълнение улеснява подаващите сигнали с посочените здравословни проблеми. Системата за незабавни повиквания, внедрена в колите, също се употребява от дежурните, приемащи сигнали за произшествия.

Регионалният шеф на Пожарна сигурност и отбрана на популацията (ПБЗН) – Бургас комисар Николаев обърна внимание за значимостта от осъществяване на образования и подготвителни занятия за предварителна защита и вярно държание по време на спешни обстановка. Планира се подготвително образование в обстановка на земетресение, в което ще бъдат включени членовете на регионалния спешен щаб под ръководството на регионалния шеф. През последните 5 години над 7000 индивида от разнообразни възрасти са взели участие в разнообразни форми на образование в образователния център на ПБЗН. Регионалната дирекция е спечелила европроект за нова система на обявяване на популацията, която към този момент ще обгръща цялата област. Чрез клетките на мобилните оператори популацията от региона ще получават моментална информация за идни бедствия.

От РЦ 112 и ПБЗН сложиха казуса с неналичието на обновена адресна карта на област Бургас. Заради изчезналите нови адреси, имената на променените улици, неналичието на осветяване по дребните обитаеми места и неналичието на адресни обозначения там постоянно спешните служби имат усложнения, с цел да стигнат до точното място. Фалшивите сигнали, несвойствените действия, на които би трябвало да се отзовават чиновниците на спешните служби (хващане на влечуги, земноводни, изхвърлени на брега делфини, събаряне на котки от дървета и здания и др.) в допълнение натоварват пожарникарите.

Беше регистрирано положително равнище на взаимоотношение сред спешните служби и институциите. За възстановяване на координацията ще се подхващат дейности за актуализиране на общинските наредби, всеки представител на регионалния спешен щаб би трябвало да уточни проблемите на институцията, която съставлява и оферти за възстановяване взаимната работа сред обособените структури.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР