ПУП-овете на микрорайон Марица север бяха окончателно отхвърлени от Общинския

...
</TD
>ПУП-овете на микрорайон Марица север бяха окончателно отхвърлени от Общинския
Коментари Харесай

Румяна Толова: Община Пловдив защитава единствено частния интерес на инвеститорите

ПУП-овете на микрорайон " Марица север " бяха дефинитивно отхвърлени от Общинския съвет на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Вече повече от шест месеца приказваме по-темата за ПУП-те на " Марица север “ и за съществуващия там проблем с неналичието на инфраструктура. На тази сесия точките още веднъж бяха препоръчани за гласоподаване, макар че и на миналата, на която те бяха отсрочени, господин пое ангажимент, че ще прегледа проблема и ще предложи решение на казуса.

От тогава досега нищо не се е трансформирало. Няма отговор от страна на Община Пловдив за решение на казуса, няма и предложение, което да разреши да одобрим строителството там, тъй че качеството на живот на актуалните и бъдещите поданици на региона да не се нарушава.

Има входирана подписка от живущите в комплекс " Марица Гардънс “ с готовност да бъде прибавен Планът за улична регулация. Над 65% са изразили своето мнение. Това, което Общината трябваше да направи, е да възнамерява процедура по отчуждаване на парцелите, които сега са частна благосъстоятелност и пречат на започването на създаване на улична инфраструктура.

Не е направено. За тези шест месеца никой от администрацията не се е срещнал с живущите, с цел да им изясни какво става, откакто Общинският съвет вероятно одобри тези ПУП-ове и дали те действително ще имат улици, по-които да минават и място, където да паркират.

Наясно съм, че не може до безспир да отлагаме гласуването на тези два ПУП-а и по тази причина на тази сесия предложих точките да бъдат отхвърлени. Смятам, че с дейностите си Община Пловдив сподели, че няма обществена ангажираност към този проблем, че не пази ползите на жителите, а пази само и единствено частния интерес на вложителите.

" Кауза България “ постоянно е поставяла преди всичко интереса на всеки един жител и считам, че с предлагането си през днешния ден за следващ път потвърдих това. Линията, която следваме аз и моите сътрудници през целия мандат и която ще продължим да следваме, е точно такава – да пазиме правата на хората и да пазим техния интерес над частните такива.

Благодаря на всички сътрудници, които през днешния ден поддържаха предлагането ми. То бе признато с:

За - 33

Против – 1

Въздържали се - 3 ", изясни общинският консултант Румяна Толова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР