Противоепидемичните мерки, наложени с цел ограничаване разпространението на грип и

...
</TD
>Противоепидемичните мерки, наложени с цел ограничаване разпространението на грип и
Коментари Харесай

В Пловдив отмениха противоепидемичните мерки предсрочно

Противоепидемичните ограничения, наложени за ограничение разпространяването на грип и остри вирусни болести, се анулират в Пловдивска област от четвъртък, заяви шефът на РЗИ-Пловдив доктор, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Мерките бяха до петък в това число, само че, защото равнищата на заболеваемост са под сериозните равнища, на съвещанието на регионалния щаб е взето решение да се анулират предварително. Положителна вест е, че разпространяването на грип и ОРЗ понижава и при хората над 65 години. 

Областният щаб подвига възбраната над профилактичните прегледи и имунизациите на деца и от четвъртък тези медицински действия се възобновяват. 

Общопрактикуващите лекари поддържат решението, защото от две седмици има внезапен спад на ОРЗ. Няма пациентски напън в кабинетите и медиците разполагат с задоволително свободно време за плановите имунизации. 

Областният шеф добави, че е насочил погледа си към датата 2 април, когато са предварителните парламентарни избори. Целта му е вотът да се организира в здрава конюнктура, без грип и коронавирус.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР