Протестиращите разпънаха плакати с надписи Искаме чист въздух“, Писна ни

...
</TD
>Протестиращите разпънаха плакати с надписи Искаме чист въздух“, Писна ни
Коментари Харесай

Жителите на Лозово и Долно Езерово блокираха един от изходите на Бургас

Протестиращите разпънаха плакати с надписи " Искаме чист въздух “, " Писна ни от тиня и прахуляк “, " Искам нови улици “, " Без прахоляк “, " Стоп на корупцията, на беззаконието, на бездействието “, " Писна ни от неистини “, " Няма да поносим насмешки “.

Жителите на кварталите " Лозово " и " Долно Езерово " блокираха един от изходите на Бургас.

С митинга си те показаха недоволството си от работата кмета и общинската администрация и отхвърлят да търпят повече ужасното положение на пътя, който води към домовете им.

Що се отнася до хората от " Лозово " и " Долно Езерово " те желаеха пояснение, за какво улиците в квартала им стоят разкопани толкоз дълго време. Стоят разкопани даже и тези улица където ВиК е завършила работата си.

Протестиращите не одобриха опита на кмета да трансферира виновността за безобразното положение на пътищата на държавното управление, Народното събрание и Областна администрация и непосредствено го упрекнаха в безучастие за техните проблеми в продължение на 16 години.

Нещо повече, беше бурно освиркан от бургазлии.

Участниците в митинга поканиха за диалог и народния представител Константин Бачийски.

Въпреки че не е част от локалната и изпълнителната власт той изслуша всички мнения, претенции и пое отговорността да спомага за решение на случая.

Бачийски разяснява, че не е склонен с метода на ръководство на Бургас. И по тази причина, че Община Бургас не се грижи добре за съставните си селища и квартали.

" Въпреки, че все още съм част единствено от законодателната власт участвам на митинга, с цел да чуя и реша проблемите на хората, тъй като това е претекстът ми да се занимавам с политика. “ – съобщи Бачийски.

Бачийски мигновено потърси за подпомагане регионалния шеф Пламен Янев. От своя страна регионалния шеф предложения протестиращите от Лозово и Долно Езерово да излъчат свои представители и да се срещнат с него в постройката на Областна администрация Бургас.

" Ще спомагам на жителите на Лозово и Долно Езерово. За мен е незаслужено, че кметът и Община Бургас подценяват хората от кварталите и техните задълбочаващи се проблеми. Явно Николов от дълго време е не запомнил, че е чиновник на всички бургазлии, а освен на избран кръг от хора. И това ще му бъде припомнено в края на октомври – разяснява Константин Бачийски.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР