Проливните дъждове на територията на община Якоруда вчера бяха със

...
</TD
>Проливните дъждове на територията на община Якоруда вчера бяха със
Коментари Харесай

Тежка е ситуацията в община Якоруда след проливните дъждове 

Проливните дъждове на територията на община Якоруда през вчерашния ден бяха със статут на естествено злополучие. За благополучие все още няма бедстващи хора, няма опасност за здравето и живота на жителите на общината, оповестява във Фейсбук Димитър Мехомийски.

По думите му нанесените материални вреди са обилни в целия район на Община Якоруда. 

" Ливади и ниви от Черна места до Бела места по течението на реката са наводнени. Значителни са провалите в село Черна места. Наводнена и отчасти отнесена е улицата при мандрата в село Черна Места. Там е разрушена пътната настилка и е скъсана канализационната тръба ", написа още той. Земна маса е отнесена от поройната вода на метри от къща и живущите са нащрек от създалата се обстановка.

Скъсано е крилото на мост, вследствие на което има заплаха от спиране на водопровода, който минава през него. 

Кметът на село Черна Места Джемал Шарански е на място през цялото време на бедствието и е алармирал всички институции. 

Мметът на община Якоруда, госпожа Беди Осман, пък е разпоредила строителна машинна техника да бъде ситуирана на място за подсилване на насипи и почистване. 

" Призовавам всички да сме обединени в този миг и да се оправим дружно с следствията от естественото събитие, неподлежащо на надзор от индивида. В качеството си на общински консултант бях на терен и се срещнах с действителната конюнктура. В тази връзка чакам привикване на изключителна сесия на общински съвет, на която да се прегледа обширно създалата се бедствена обстановка и да показва позицията на локалното население ", добавя Димитър Мехомийски.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР