Програмният период на Фонд Култура от 2022 г. беше одобрен

...
</TD
>Програмният период на Фонд Култура от 2022 г. беше одобрен
Коментари Харесай

Български и украински деца с общ концерт в Пловдив

Програмният интервал на Фонд " Култура " от 2022 година беше утвърден и финансиран планът " Живот с музика “ по стратегия Социално ангажирани изкуства. Основни участници в него са Фондация " Стойна Кръстанова “ със съдействието на Музикално-артистичен форум-Пловдив и с поддръжката на Ukraine Support&Renovation Foundation. Периодът на реализация е от началото на месец януари до края на месец юни 2023 година

Ние създадохме детска хорова групировка, която приготвя своя репертоар с Милена Начева, Екатерина Трусова и доктор Ваня Балева. Светлана Иванова, Елена Чавдарова – Иса, Марчо Апостолов и Евгения Ралчева работят върху вокалното рационализиране на дребните артисти. Доц. Надежда Кузманова и Маринела Маринова образоват украинските деца за осъществяване на клавирни творби. Всички те са първокласни музиканти – артисти и инструменталисти, членове на Музикално-артистичен форум-Пловдив, а Катя е превъзходен музикален възпитател и реализатор от Украйна, който се причисли към екипа.

Ние сме щастливи, че можем да се включим в пролетния концерт " От сърце към сърце “, който се провежда в съдействие сред Фондация " Живите български корени “, Ukraine Support&Renovation Foundation и Фондация " Стойна Кръстанова “ със съдействието на Музикално-артистичен форум-Пловдив. На него български и украински деца ще рецитират, свирят, пеят и танцуват. Музиката е нишката, която свързва тези изкуства. Тя основава другарства, дава израз на възприятията, пресъздава човешките положения и мисли. Детското изкуство и творчество ще ни подсети, че добротата, нежността и закрилата са освен понятия, само че и наша житейска позиция, която показваме всеки ден. Да бъдат дружно, да реализират фантазиите си, да градят общо спокойно бъдеще – това е посланието на нашите деца. Добре пристигнали да споделим празника!

Пролетният концерт " От сърце към сърце “ ще се състои на 21 април 2023 година от 18.30 ч. в зала " Съединение “ на Регионален исторически музей Пловдив, пл. " Съединение “ № 1.

Благодарим на шефа на музея господин Стоян Иванов и на неговия екип за топлото гостолюбие и опция за среща на нашите дребни актьори с обичаната аудитория.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР