Продължават основните ремонти на ключови улици в Русе. В момента 

...
</TD
>Продължават основните ремонти на ключови улици в Русе. В момента 
Коментари Харесай

В ход са основните ремонти на още 4 русенски улици

Продължават главните поправки на основни улици в Русе. В момента  действия се правят по ул. " Хан Крум “ /в сектора от ул. " Борисова “ до ул. " Проф. Асен Златаров “/, ул. " Проф. Асен Златаров “, ул. " Згориград “ и ул. " Ангел Кънчев “. Ремонтите се правят с поетия дълготраен капиталов заем от Община Русе, решението за който бе признато от Общинския съвет при започване на годината.

Днес започва цялостното асфалтиране на ул. " Д-р Петър Берон “. В началото на предходната седмицата бяха формирани и подписани протоколи за разкриване на строителна площадка и установяване на линия и равнище за градежи от техническата инфраструктура за ул. " Згориград “ и ул. " Ангел Кънчев “.

Очаква се при започване на декември да стартира ремонтът на улиците  " Д-р Петър Берон “, " Мария Луиза “, " Княжеска “, " Никола Й. Вапцаров “, " Тодор Икономов “ и " Рига “.

Строителните действия се правят поетапно, с цел да не се попречва придвижването по гореспоменатите сектори. Към плановете са включени действия, свързани с ремонт на тротоарните настилки, като в някои сектори част от бордюрите ще бъдат непокътнати, а по-голямата част ще бъдат сменени с нови. Предвиден е монтаж на нови пътни линии на местата, където има съществуващи зелени площи за разграничаването им от тротоарните площи.

Приключи осъществяването на ул. " Бистрица “ и следва въвеждането ѝ в употреба.

Проектите за ул. " Княз Дондуков – Корсаков “ и  ул. " Алеи Възраждане “  са в развой на координиране с КАТ и Регионална инспекция за опазване на околната среда. След издаване на отчет на оценка на сходството на капиталовите планове /ОСИП/, позволение за градеж и при подобаващи метеорологични условия, строителните действия ще могат да започват. През идната седмица същата процедура ще бъде стартирана и за ул. " Ниш “ и ул. " Вардар “.

Продължава проектирането на улици бул. " Цар Фердинанд “, ул. " Муткурова “, ул. " Мостова “ и ул. " Войводова “.

Междувременно продължава и поетапният ремонт на платната на ул. " Плиска “ със средства от страната. Дейностите по възобновяване на тротоарите завършиха.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР