Продължава конкурсната програма на Първия национален музикален конкурс Милчо Левиев“,

...
</TD
>Продължава конкурсната програма на Първия национален музикален конкурс Милчо Левиев“,
Коментари Харесай

Първият национален музикален конкурс Милчо Левиев приключва утре с откриване на алея, гала-концерт и награждаване

Продължава конкурсната стратегия на Първия народен музикален конкурс " Милчо Левиев “, който се организира в Пловдив. В два поредни дни, концертният подиум на НУМТИИ " Добрин Петков “ събира едни от най-изявените и надарени млади пианисти в България на възраст сред 10 и 25 навършени години в оспорвана клавирна конкуренция. Паралелно със спортната част, надарените младежи вземат участие в майсторските класове, водени от членовете на журито с ръководител проф. Людмил Ангелов, Константин Добройков, Антони Дончев, Николай Желязков и Вики Алмазиду.

Именития български пианист, композитор и джазмен Милчо Левиев е знак на създател, основал мостове сред културите, принесъл самобитността на българските неравноделни ритми в стилистиката на джаза. В негова чест в една от вечерите участниците и журито имаха опцията да се насладят и на видеозаписи с осъществявания на композитора от персоналния му списък.

Утре 11 юли, в 11 часа ще бъде открита алея на името на Милчо Левиев. Тя се намира на Сахат тепе – от ул. " Божидар Здравков “ до площадката с шадравана.

На откриването ще участват зам.-кметът по просвета, археология и туризъм  Пламен Панов, кметът на регион " Централен “ Георги Стаменов, общественици и другари на Милчо Левиев, измежду които и президентът (мандат 1997 –2002) Петър Стоянов. Специално за събитието е сложена указателна табела с една от най-запомнящите се изречения на композитора, инсталирани са табла с къса история за житейския и креативния му път.

Всички, които желаят са добре пристигнали да споделят този миг!

Отново на 11 юли, само че 19 ч. в  Дом на културата " Борис Христов “ ще се организира финален гала–концерт и публично награждаване на лауреатите и носителите на награди. Вход свободен!

Организатори на състезанието са Сдружение за просвета и обучение " Милчо Левиев “ и Община Пловдив, със съдействието на НУМТИ " Добрин Петков " Пловдив. Голямата премия на името на Милчо Левиев е една еднократна стипендия 2500 лева, статуетка и лауреатски диплом, обезпечена от Сдружение за просвета и обучение " Милчо Левиев “. Две еднократни стипендии – всяка по 2500 лева, статуетка и лауреатски диплом, обезпечава Община Пловдив. Една еднократна стипендия за едногодишно образование в Нов български университет, Департамент " Музика “  обезпечава Нов български университет – София. В двете възрастови групи са планувани също по този начин награди за 1-во, 2-ро и 3-то място, включващи парична награда, орден и лауреатски диплом.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР