Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар ще бъде на

...
</TD
>Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар ще бъде на
Коментари Харесай

Държавен глава идва в Пловдив

Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар ще бъде на публично посещаване в България по покана на президента. Словенският президент ще бъде придружавана от бизнес делегация.

Възможностите за разширение на двустранното партньорство в областта на стопанската система, вложенията, туризма, енергетиката, нововъведенията, научно-изследователския продан, културата, както и настоящи тематики от европейския и районния дневен ред, ще бъдат разисквани в границите на визитата.

Гарантирането на стабилността и подпомагането на евроинтеграцията на страните от Западните Балкани също ще бъде тематика на диалозите.

Във вторник сутринта на пл. " Св. Ал. Невски " и брачната половинка му Десислава Радева ще посрещнат Наташа Пирц Мусар и брачна половинка й Алеш Мусар с публична гала. Държавният глава на Словения ще отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец.

Веднага по-късно на " Дондуков " 2 и Наташа Пирц Мусар ще проведат среща на " четири очи ", след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Словения. Двамата президенти ще създадат взаимни изказвания за медиите в Гербовата зала.

Следобед Радев и Наташа Пирц Мусар ще открият в София Българо-словенски бизнес конгрес, проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) в партньорство с организацията за бизнес развиване SPIRIT Slovenia. Целта на събитието е поощряване на контактите сред фирмите от двете страни и изследване на опциите за активизиране на стокообмена сред България и Словения, както и стимулиране на взаимната търговия и вложения.

В рамките на визитата си у нас президентът на Словения ще посети Пловдив. Предвидени са и срещи с ръководителя на Народното събрание и с министър-председателя.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР