През второто тримесечие на 2023 година не се наблюдават сериозни

...
</TD
>През второто тримесечие на 2023 година не се наблюдават сериозни
Коментари Харесай

Средните цени на имотите в Пловдив са от 800 до 1200 евро/кв.м, най-търсени райони - Тракия, Централен и Западен

През второто тримесечие на 2023 година не се следят съществени промени по отношение на първото при покупко-продажбите за парцели. Продължава да се приказва за изстудяване на пазара, само че все пак в България то към момента не е толкоз осезаемо, както е в други европейски страни и Съединени американски щати да вземем за пример. Това значително способства за все още сравнително ниските лихви по ипотечните заеми. Цените на жилищата задържат равнищата си и за момента не се следят съществени спадове. Това сочи разбор на организацията за недвижими парцели " Арко риъл естейт " (ARCO REAL ESTATE).

Към момента купувачите са много по-разумни и не бързат да купуват жилище непременно, а също по този начин в много от случаите съумяват да понижат сред 5-10 на 100 от началната продажна цена на парцела.

В Пловдив основни промени през второто тримесечие на 2023 година на пазара на недвижими парцели не се следи. Според данни на ARCO REAL ESTATE се отбелязва спад в търсенето, само че все пак спад в цените не се следи.

В взаимозависимост от характерностите на парцела и неговото местонахождение, междинните цени могат да варират от 800 до към 1200 евро/кв. м. Предпочитани региони в града са " Тракия ", " Централен ", " Западен ". По данни на организацията продължава наклонността от предходното тримесечие за сериозен интерес при търсенето на къщи и имоти покрай Пловдив. Предпочитани от купувачите са селата Марково, Белащица, Цалапица. В Пловдив също по този начин се следи и спад при търсенето на търговски и офис площи.

Основен дял при предлагането заемат жилищата, като се оферират най-вече двустайни и тристайни жилища.

Най-активно е предлагането в регионите " Христо Смирненски ", където междинните цени са сред 1000-1400 евро/кв. м, парк " Отдих и просвета " още веднъж със междинни цени в същия диапазон 1000-1400 евро/кв. м, " Кючук Париж ", " Южен " и " Остромила ", където парцелите на шпакловка и замазка се оферират на цени от 850-1200 евро/кв. м, " Тракия " със междинни цени от 1000-1200 евро/кв. м и " Центъра " с цени в диапазона сред 1500-2000 евро/кв. м.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР