През последните три дни бяха проведени срещи в Горна Оряховица,

...
</TD
>През последните три дни бяха проведени срещи в Горна Оряховица,
Коментари Харесай

Графикът за движение на влаковете за 2025 г. бе обсъден на среща с областните и общинските власти

През последните три дни бяха извършени срещи в Горна Оряховица, Пловдив и София с регионални и общински управляващи за разискване на плана на график за придвижване на влаковете през 2025 година в съответните райони на страната.

Целта на тези срещи е да бъдат дискутирани разновидности за промени в разписанията на влаковете и отправени оферти за въвеждане на корекции в придвижването на влаковете, съгласно наличните благоприятни условия на БДЖ и желанията на жителите по места.

На извършените срещи представители на БДЖ и НКЖИ изслушаха причините за отправените претенции на регионалните и общинските управления и надлежно показаха информация за своите благоприятни условия за осъществяване и оферти.

През идващите дни ще бъдат оценени и прегледани препоръчаните разновидности, след което ще се работи върху най-оптималния вид за създаване на разписание, което да удовлетворява оптимален брой ползватели.

Проектът на разписание сега е образцов вид, който да бъде основа за извършените полемики. В него няма дефинитивно утвърдени разновидности, като занапред измененията в разписанията и придвижването на влаковете ще бъдат оценени, обсъждани и одобрявани.

От значително значение е, че новият график ще бъде още веднъж съгласуван оптимално с огромните инфраструктурни планове в страната и главно в жп възел София и Пловдив, заради които опциите за прекосяване на влакове в региона на гарите София и Пловдив са лимитирани.

В новия график е планувано опазване на размера транспорти в най-натоварените прави и оптимизация по направленията, в които се следи минимална приложимост на транспортната услуга, оповестяват от БДЖ.

На този стадий след привършване на извършените срещи няма съответни промени и корекции, които да бъдат доказани, че ще влязат в действие с новия график за придвижване на влаковете за 2025 г.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР