През последните няколко години Община Бургас реализира проект за модернизация

...
</TD
>През последните няколко години Община Бургас реализира проект за модернизация
Коментари Харесай

Модернизираха осветлението край Старата поща и Операта

През последните няколко години Община Бургас осъществя план за рационализация на осветлението по протежението на 22 огромни булеварда. Това направи придвижването по-удобно и безвредно както за водачи, по този начин и за пешеходци. И то на по-ниска цена отпреди, тъй като бяха употребявани енергоспестяващи материали.

През 2023 година Община Бургас продължава тази своя политика на доста места. Работи се освен в регионалния център, само че и в периферията. Цялостна замяна на осветителните тела с нови 2700 бр. LED енергийно ефикасни се прави във всички села на територията на общината, както и в град Българово.

Наскоро завърши монтирането на нови стълбове край Старата поща и подмяната на 24 броя осветителни тела в градинката пред Операта.

Ето на кои места в град Бургас тази година се случи или скоро завършва обновлението:

* Подмяна на 191 броя остарели осветителни тела с нови LED енергийно ефикасни по ул. " 24-и Черноморски пехотен полк " и ул. " Димитър Димов ".

* Подмяна на цялото осветяване с ново енергийно дейно по пешеходна зона на ул. " Александровска ".

* Въвеждане на енергоспестяващи ограничения в ж.к. “Възраждане “, посредством замяна на остарели осветителни тела с нови енергийно ефикасни на улично и парково осветяване и ремонт на съпътстваща инфраструктура:

1. Подмяна на 45 броя остарели осветителни тела с нови и боядисване на 45 броя стълбове за улично осветяване на ул. " Гладстон ".

2. Подмяна 7 броя стълбове за улично осветяване и замяна на 7 броя остарели осветителни тела с нови на ул. " Княз Борис ".

3. Подмяна на 32 броя остарели осветителни тела с нови и боядисване на 32 броя стълбове за улично осветяване на ул. " Сливница ", сред " Мария Луиза “ и " Хр. Ботев “.

4. Подмяна на 50 броя остарели осветителни тела с нови и боядисване на 50 броя стълбове за улично осветяване на ул. " Калоян ".

5. Подмяна на 1 брой остарели осветителни тела с нови и боядисване на 1 брой стълбове за улично осветяване на улица " Патриарх Евтимий ", в правата от ул. " Фердинандова " до ул. " Цар Асен ".

6. Подмяна на 6 броя остарели осветителни тела с нови и боядисване на 6 броя стълбове за улично осветяване на улица " Съгласие ".

7. Подмяна на 9 броя остарели осветителни тела с нови и боядисване на 9 броя стълбове за улично осветяване на улица " Цар Асен ".

8. Подмяна на 30 броя стълбове и слагане на нови паркови осветителни тела вид камбана на парково осветяване в Борисова градина.

* Подмяна на 29 броя стълбове и слагане на нови паркови осветителни тела вид камбана на парково осветяване в градинката зад Старата поща.

* Подмяна на 24 броя осветителни тела в градинката пред Операта.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР