През последните години се забелязва засилен интерес към инвестиционните часовници

...
</TD
>През последните години се забелязва засилен интерес към инвестиционните часовници
Коментари Харесай

Предприемач от Пловдив: Много хора чакат между 5 и 10 години за инвестиция в часовник Rolex Daytona

През последните години се вижда засилен интерес към капиталовите часовници и от ден на ден се приказва за тази инвестиция. Много хора не вършат разлика сред капиталов часовник и безценен часовник, който са си взели, с цел да носят. Часовниците резервират своята стойност, само че в случай че вземем подобен от някои от известните фешън марки или смарт часовник, той по-скоро би изгубил своята стойност, в сравнение с да я резервира или увеличи. Това каза в предаването предприемачът от Пловдив Петър Дяксов, който е създател на Timedix.

Виждаме една непрекъсната възвръщаемост на инвестицията в подобен вид артикули, сподели Дяков.

" Най-вече при инвестиционните часовници. При другите видове първокласни артикули също се вижда повишение на интереса. Това, което кара вложителите да го вършат е, че през последните години имаше доста засилено отпечатване на пари и доста хора започнаха да натрупат все по-голям ресурс от кеш, а банките не дават задоволително положителни условия за предпазване на цената. Започнаха инфлационни процеси и това накара хората, които не схващат доста от акции или криптовалути, да погледнат към запазване на цената в първокласни артикули ". 

В същото време виждаме, че доста от огромните компании, водещи швейцарски марки на часовници, имат дълги описи за очакване на избрани модели, разкри събеседникът. 

" Например марката Rolex, по-стандартните модели, описите са за от няколко месеца до няколко години. При Rolex Daytona дори съм виждал, че срокът за очакване е от 5 до 10 години. Можете да си визиите какъв сериозен интерес има за тези модели. Това оказва помощ на цената да се качва и продължава да се качва, даже и на второстепенен пазар - нещо, което от ден на ден се вижда през последните години. Това е повода да виждаме сега толкоз засилен интерес ". 

Тези дълги описи на чакащи карат хората да потърсят второстепенен пазар. Виждаме също и доста подобен вид часовници втора ръка, които към този момент са тествани и са минали някакво сервизиране. Цените им не престават да се покачват и виждаме, че даже в бизнес като нашия, от време на време е мъчно да снабдим с положителни и забавни модели. Нашият бизнес е по-скоро в междинния ценови диапазон, само че търсенето към момента не може да се задоволи.

" С времето, евентуално това ще се промени. Rolex са оповестили, че през 2029 година ще отварят нова фабрика. Съответно би трябвало да се увеличи и производството на подобен вид часовници, само че в случай че ни предстоят сложни години и се задълбочи рецесията, това ще е причина търсенето да намалее от самосебе си и цените да спрат да се качват, като сега ". 

В момента търсенето е много огромно, изключително за сините чипове от часовници, които са потвърдили във времето своята рентабилност и повишение на цената. Такъв образец е с Rolex Daytona, сподели гостът.

" Когато компанията пуска за пръв път на американския пазар този часовник през 60-те години, той коства към 300 $ и не е бил нещо, което хората са намирали за задоволително забавно. Обаче артистът Пол Нюман стартира доста да го носи, става негова запазена марка и в един миг ползата към този вид часовници стартира внезапно да се покачва и сега цената му доближава до 250 000 $ ". 

" Очакванията са, че може би до края на годината търсенето малко ще намалее за сметка на предлагането и има късмет цените да стартират по-бавно да порастват. През идващите години, в случай че стопанската система тръгне надолу, има огромен късмет и търсенето на първокласни артикули да намалее и това да забави растежа на цените, а има и късмет той да бъде спрян в някакъв миг. До края на годината чакам търсенето да намалее, само че не фрапантно ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР