През месец септември експертите от Регионалната инспекция по околната среда

...
</TD
>През месец септември експертите от Регионалната инспекция по околната среда
Коментари Харесай

РИОСВ - Пловдив наложи сериозни санкции на нарушители

През месец септември специалистите от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) са направили 94 инспекции, реагирали са на 42 сигнали и тъжби, съставили са 5 акта и са дали 16 наставления за премахване на установени нарушавания, съообщиха от ведомството.

Екоинспекцията е издала и 9 наказателни постановления, с които на нарушителите (бизнес-оператори и общини) са наложени наказания и санкции в общ размер 52 200 лв.. Сключени са и съглашения за преустановяване на административнонаказателни производства, като по този нов ред, очакван в Закона за административните нарушавания и санкции, в допълнение са наложени имуществени наказания за 6 300 лв..

През месеца специалистите са разгледали и направили нужните процедури по оценка на въздействието върху околната среда за импортирани в инспекцията 238 капиталови предложeния, проекти, стратегии и планове.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив е провела редица събития, свързани с разпространение на дейностите за запазване на околната среда и устойчивия метод на държание на жителите и бизнеса - интензивности в границите на Европейската седмица на подвижността и самодейността,,Да почистим България дружно ", на която Министерство на околната среда и водите е главен сътрудник.

За обезпечаване на публичен достъп и гласност на информацията през интервала са оповестени 425 документа на интернет страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив. За напъните си да показва настояща, цялостна и навременна информация екоинспекцията е отличена с грамота на Програма " Достъп до информация “ за институция, най-добре провела даването на достъп до информация в Международния ден на " Правото да знам “ 28 септември.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР