През изтичащата година няколко пъти беше коментирана възможността за отваряне

...
</TD
>През изтичащата година няколко пъти беше коментирана възможността за отваряне
Коментари Харесай

Защо глуха жп линия няма да се превърне в булевард, който да отпуши трафика в Южен?

През изтичащата година няколко пъти беше коментирана опцията за отваряне на различен маршрут след затварянето на бул. " Александър Стамболийски " посредством създаване на нов път на мястото на глухата железопътна линия. Това е било допустимо да се направи обратно във времето, още преди да започват двата най-големи плана в регион " Южен " - пробивът под централна жп гара и Южният обходен колектор, предаде  Plovdiv24.bg .

Преди да стартира съответната административна процедура е трябвало Национална компания " Железопътна инфраструктура " да предприеме някои дейности. Най-важното от тях е да си прибере самата линия.

Още при започване на мандата кметът на регион " Южен " е разговарял с тогавашния изпълнителен шеф на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, който сега е заместник-министър на превоза. Тогава е получил уверения, че държавното дружество ще си свърши своята работа, с цел да се освободи парцела от оборудването. 

" Тази линия, която не действа, се води дългогодишен актив на сдружението и би трябвало те да си я приберат. Проблемът е, че във времето тук-там я няма, а машината, която събира линията, се движи по нея и се самотовари. Сега на практика влизаме в странна догадка, НКЖИ хем би трябвало да я възвърне, хем да я махне " - сподели за медията ни Язов.

Имотът под линията взе участие в проект от 1950 година, разработван през 1980 година,  за развръзки на Пловдив, част от които е и тази улица. Този път, през " Въльо Стефов ", откакто се направи излиза чак на светофара на митницата и по този начин изкарва придвижването съвсем от началото на " Коматевско шосе ".

В случая община Пловдив не може да поеме самодейността.

" Няма какво да се направи, с изключение на да си пишем писма и те всякога да ни дават отговор " Първо би трябвало да си приберем линията “. А преди започването на пробива под централна гара те сполучливо обещаваха, че ще го създадат “ – разяснява районният кмет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР