Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание

...
</TD
>Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свиква редовно заседание
Коментари Харесай

Гласуват Бюджет 2023 година на Община Благоевград 

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, привиква постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград на 25 август 2023 година /петък/ от 9:30 ч. в зала " 22-ри Септември ", оповестиха от локалния парламент.  На провелото се през днешния ден съвещание на Председателски съвет към Общински съвет Благоевград, бе признат дневен ред от 61 точки. Единодушно бе гласувано предложение за смяна дата на съвещанието на локалния парламент през месец септември 2023г. На съображение член 25, алинея 1 от ЗМСМА, член 64, алинея 1 от Правилника за организацията, активността на общински съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинска администрация, ръководителят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, уведомява, че променя годишния План за осъществяване на съвещанията на общински съвет за 2023 година, като от него отпада дата 29 септември 2023 година /петък/ и същата се заменя с нова дата- 27 септември 2023 година /сряда/.

Предстоящото съвещание ще стартира с оповестяване решение на Общинската изборна комисия за определен общински консултант и полагане на клетва. Припомняме, че броени месеци преди края на мандата на сегашния общински парламент, Димитър Урдев ще стане общински консултант.

В хода на съвещанието ще бъде прегледана Заповед № ОА-АК-179 от 09.08.2023 година на Областния шеф на област с административен център Благоевград, с която връща Решение № 344 по Протокол № 10 от извършено съвещание на Общински съвет Благоевград на 28.07.2023 година, като незаконосъобразно за ново разискване в общински съвет.

На гласоподаване ще бъде подложено предложение от Кмета на община Благоевград, по отношение на Създаване на " HIGH-TECH PARK BLAGOEVGRAD ".

Очаква се също приемане на бюджета, Плана за финансиране на финансовите разноски за 2023 година и обновена бюджетна прогноза за локалните действия за интервала 2024 година - 2026 година на Община Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР