Председателят на Национално представителство на студентските съвети в Република България

...
</TD
>Председателят на Национално представителство на студентските съвети в Република България
Коментари Харесай

Добра новина за пловдивските студенти

Председателят на Национално посланичество на студентските препоръки в Република България – Даниел Парушев и представители на организацията и изпълнителният шеф на " Студентски столове и общежития “ ЕАД – Сергей Миланов се срещнаха с локалната власт в Пловдив, с цел да обсъдят проблемите с дефицита тук-там в студентските общежития. От НПСС желаеха общината да спомага студентското общежитие " Димитър Благоев ", намиращо се в гр. Пловдив на бул. " България " № 121, да бъде деактувано и трансферирано за стопанисване от сдружението " Студентски столове и общежития “ ЕАД.

Срещата е на фона на повишеното напрежение в Пловдив във връзка дефицита на свободни места в студентските общежития и има за цел да подкрепи процеса по обезпечаване на нужните 1000 места за настаняване на бъдещите висшисти.

В диалозите си със студентите кметът на община Пловдив – увери, че ще окаже подпомагане постройката да бъде предоставена за прилагане за студентско общежитие и ще подкрепи административния развой при реализация на самодейността.

Предстои да бъдат осъществени административни процедури по подготовка и осъществяване на ремонтните действия, които могат да бъдат приключени за началото на образователната 2024/2025 година. Така ще се сътвори опция студентите от висшите учебни заведения в Пловдив да разполагат с спомагателни почти 300 места за студентски общежития през месец септември 2024 година.

Председателят на НПСС – Даниел Парушев изрази удовлетворение от градивния разговор сред локалната власт, ССО ЕАД и студентите и благодари на страните за извършената среща и взетите значими решения за бъдещето на младежите. Той акцентира, че това решение отчасти ще усъвършенства обстановката с дефицита на свободните места в град Пловдив, само че би трябвало да се търсят и други благоприятни условия, за което НПСС ще направи нужните разбори, с цел да предложи решения на локалната власт в бъдеще.

Предстои в Пловдив да заседава Комисията по разпределение на свободни места в студентските общежития, с цел да се търси решение на казуса за тази образователна година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР