Председателят на Инициативния комитет Стоп на кариерите в Белащица Павел

...
</TD
>Председателят на Инициативния комитет Стоп на кариерите в Белащица Павел
Коментари Харесай

Главният протестър срещу кариерата над Белащица се оказа крупен собственик на имоти в региона

Председателят на Инициативния комитет " Стоп на кариерите в Белащица " Павел Гимишев има бездънен персонален интерес да саботира работата на кариерите в Белащица. Той и фамилията му имат над 50 вписвания на парцели под формата на сделки, прехвърляния, дарения, делби и прочие в последните години. 

Последното желание на семейството е да смени статута на 3457 квадратни метра земя в местността " Каратопрак " в Белащица, с цел да строи на нея. Това изяснява желанието на Гимишев да се показва за угрижен еко деятел. Цяло лято той организираше малобройни митинги в Белащица, като възпрепятстваше камиони на компанията концесионер " Европейски пътища " да извозват материал от кариерата и да ремонтират пътищата в област Пловдив.

" Европейски пътища " АД заведоха дело против Павел Гимишев за нанесени неимуществени вреди. Повод станаха многочислените му изказвания в медиите, в които той декларира, че, макар изтеклата концесия, компанията добива материал в кариерата. От компанията отхвърлят тези изказвания. " Чрез тези свои дейности Павел Гимишев злепоставя компанията, нанася й вреди и манипулира обществото ", безапелационни са от " Европейски пътища " АД.

ИК " Стоп на кариерите в Белащица " започва процедурата за отделянето на село Белащица от Община " Родопи " и присъединението й към Пловдив. Сред локалното население започнаха брожения и концепцията не беше призната еднопосочно от всички.  Някои заподозряха, че членовете на Инициативния комитет имат скрити ползи. Самият Гимишев манипулира за персонална полза и всички поданици в селото, като им оказваше напън да се включат и в подписка за референдум за отделянето на селото от община " Родопи ". 

Павел Гимишев е някогашен общински консултант в Общински съвет " Родопи " в предходния мандат от партия " Движение България на жителите ", чийто общински началник е по това време. По-рано е бил и заместник-председател на Общински съвет " Родопи ". Бил е шеф на Областната дирекция по земеделие в Пловдив. Работил е като финансов специалист. Завършил е Аграрния университет, факултет по Лозаро-градинарство, в послествие и финансов мениджмънт в ПУ " Паисий Хилендарски ". 

Съпругата му Лидия Гимишев пък е сегашен консултант също в Общински съвет " Родопи ", издигната и определена от Местна коалиция Движение ЗАЕДНО за смяна (ВОЛЯ, ССД, ДБГ, Кауза Пловдив). През 2021 година тя за малко да стане народен представител от листата на " Изправи се! Мутри вън! " в Пловдив-област. Завършила е Международни стопански връзки в ПУ " Паисий Хилендарски ". Притежава експертен опит в обществените финанси. Тя е дълготраен анализатор към Агенция за кредитен рейтинг, като е взела участие в разбора на кредитния рейтинг на над 60 общини. Работила е 15 година като счетоводител на частни сдружения.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР