Председателят на градската организация на Национално движение Русофили“ Пловдив Златомир

...
</TD
>Председателят на градската организация на Национално движение Русофили“ Пловдив Златомир
Коментари Харесай

Градската организация на НД Русофили Пловдив поднесе цветя на паметника на световноизвестен оперен певец

Председателят на градската организация на Национално придвижване " Русофили “ Пловдив Златомир Дьовленски провежда поднасянето на цветя от името на организацията в града, от ръководителя на клуб " Русофили “ регион " Северен " – Зоя Кузманова и от неговата огромна почитателка - Пенка Филипова, основател на концепцията.

Поводът - на 22.11.2022 година се навършиха 5 години от гибелта на световноизвестния съветски оперен артист Димитрий Хворостовски и в символ на благодарност към неговият гений и творчество на неговият монумент в Красноярск бяха положени обичаните на артиста цветя - бели рози, 26 на брой и беше прочетено паметно слово от името на градската организация на Национално придвижване " Русофили “ Пловдив.

Роден през 1962 година в Красноярск, Русия, Хворостовски съумява да покори най-големите оперни подиуми в света: Лондонския кралски спектакъл, Баварската и Берлинската държавна опера, Миланската Ла Скала, Виенската държавна опера, Аржентинския спектакъл Колон, Метрополитен опера и Чикагската опера в Съединени американски щати, Маринския спектакъл и спектакъл Нова Опера в Руската федерация, оперната сцена на Залцбургския фестивал и доста други международни подиуми. Великият оперен артист е прочут още и с прозвището си " Сибирският Шаляпин “. От 1994 година живее в Лондон, където и умира на 22.11. 2017 година

Погребан е в небезизвестното " Новодевичие гробище “, Москва, Русия. В негова памет, в родния му град – Красноярск е построен монумент, на площада пред Сибирския държавен институт по изкуство, носещ неговото име.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР