Предложение за прекратяване на членството на Община Бургас в Сдружението

...
</TD
>Предложение за прекратяване на членството на Община Бургас в Сдружението
Коментари Харесай

Община Бургас напуска сдружение Алианс Българско Черноморие

Предложение за преустановяване на участието на Община Бургас в Сдружението с нестопанска цел " Алианс Българско Черноморие " е импортирано за разглеждане в локалния парламент. То бе основано по самодейност на концесионера на морските летища Варна и Бургас. Община Бургас стана част от Сдружението след решение на локалния парламент през октомври 2021 г. 

Сдружението беше основано, с цел да разпространява българското Черноморие като желана туристическа дестинация в Европа и света. Предвиждаше се основаване на мобилно приложение и използване на маркетингова тактика за разпространение на района.

Съгласно устава на сдружението, годишният членски импорт на общините е избран като % от годишния доход от туристически налог. Съответно през последните години Община Бургас е заплатила за по 2 996 лева - за 2021 година и 2022 година, както и 5992 лева - за 2023 г, когато процентът от годишния доход е повишен.

В докладната бележка на локалната администрация се показва, че все още към " Алианс Българско Черноморие ", не са привлечени другите черноморски общини, нито Министерството на туризма, както е било планувано.

Друга причина е, че от цифровата платформа под бранд Българско Черноморие предпочитано се популяризира и развива българското Северно Черноморие. Не се поставят и предстоящите старания по позициониране на Южното Черноморие като атрактивна туристическа дестинация.

" Неспазването на направената поръчка за подкрепяне на община Бургас в цялостната ѝ политика за обезпечаване на по този начин нужния въздушен превоз до всички значими европейски дестинации води до извод, че присъединяване ѝ в това съдружие няма да докара до реализиране на официално посочените цели “, се показва още в докладната бележка, която ще бъде гласувана на идната сесия на локалния парламент, предава БНР.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР